• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda kod Vizure, Hemofarm u Novom Sadu

Derbi prvog kola Superlige Srbije je odložen (Partizan - FMP), tako da najviše pažnje privlače okršaji Vizura - Zvezda i Vojvodina - Hemofarm.

 SL: Zvezda kod Vizure, Hemofarm u Novom Sadu Izvor: MONDO

Pitanje pobednika NLB lige rešavaće se krajem meseca u Ljubljani, Partizan će naredne srede igrati meč odluke za plasman na Fajnal for Evrolige, a u subotu, u senci tih događaja, počinje Svislajon Superliga Srbije.

Ovo takmičenje okuplja osam naših najboljih timova - pet učesnika NLB lige i tri najuspešnija u srpskom prvenstvu. Superliga će se igrati dvokružno, a posle 14 kola sledi plej-of za prvaka države.

Derbi meč prvog kola između Partizana i FMP Železnika odložen je da bi se crno-beli što bolje pripremili za gostovanje u Vitoriji, tako da najviše pažnje privlače okršaji Vizura - Crvena zvezda i Vojvodina - Hemofarm.

Prema rečima trenera crveno-belih Stevana Karadžića, njegov tim je posle ubedljivog poraza od Olimpije u regionalnom takmičenju spreman da na beogradskom Tošinom Bunaru opravda ulogu favorita.

"Počinje četvrto takmičenje za nas u ovoj sezoni. Vizura je veliko iznenađenje srpske lige i njihov plasman obavezuje nas da ozbiljno uđemo u duel. Ipak, kvalitet je definitivno na našoj strani, tako da ulogu favorita moramo da potvrdimo na terenu",
istakao je Karadžić.

On je naglasio da se ključ uspeha nalazi u čvrstoj odbrani i otkrio da se na treninzima prethodnih dana dosta vežbao napad na "zonu", pošto je Vizura često koristi.

Trener Vizure je nekadašnji bek Partizana i Zvezde Oliver Popović.

Ekipa je sastavljena od mladih i neafirmisanih igrača, a jedino ime poznato široj javnosti doskora je bio krilni centar Aleksandar Glintić. Nedavno su angažovani centar Uroš Lučić iz Zdravlja i iskusni "plej" Milan Radovanović.

Vizura kao domaćin igra u istoimenoj hali na Novom Beogradu, u kojoj je pre tri-četiri godine nastupao Atlas. U srpskoj ligi ostvarili su skor 14-8 i podelili drugo i treće mesto sa čačanskim Borcem.

"Zadatak nam je bio da obezbedimo opstanak i postanemo stabilni prvoligaš. Međutim, sa budžetom koji je među najmanjima u ligi, uspeli smo da ostvarimo plasman u Superligu. Svesni smo koliko smo po kvalitetu daleko od pet ekipa iz NLB lige, ali ćemo se truditi da budemo barem dostojan sparing partner. Okršaj sa Crvenom zvezdom će za moje igrače bukvalno biti premija", realan je Oliver Popović.

Vojvodina i Hemofarm dobro se poznaju iz NLB lige. Vrščani su pre samo dve nedelje slavili u Novom Sadu rezultatom 66:59, dok je u prvom delu sezone bilo 84:67.

"Svaki početak nosi neizvesnost. Počinjemo takmičenje sa velikim ambicijama i naravno, igramo na pobedu, to je i smisao igre. Vojvodina je odlaskom Vladimira Golubovića dosta izgubila u igri pod košem, dok mi na toj poziciji rotiramo veliki broj igrača. Tu moramo tražiti svoju šansu", smatra krilni centar Hemofarma Milivoje Božović.

Treća subotnja utakmica takođe će okupiti stare poznanike, samo iz srpske lige - silno pojačane vršačke Lajonse i Borac.

Lajonsi su ekipi koja je osvojila prvo mesto sa skorom 17-5 pridodali Branka Jorovića i Vladislava Dragojlovića, što ih "na papiru" svrstava u krug kandidata za plasman u plej-of.


Direktor ekipe Ivan Grujin očekuje od ovih iskusnih košarkaša da podignu nivo igre i kaže da će se već posle meča protiv Borca videti da li su dobro kompletirali tim.

"Nismo opterećeni plasmanom, ali želja nam je da pružimo što bolje partije i da se dostojno suprotstavimo timovima iz regionalne lige", izjavio je Grujin.

Dragojlović je na konferenciji za novinare rekao da je zadovoljan prijemom u Lajonsima i da je optimista pred utakmicu sa Borcem.

"Iako nisam imao priliku da igram sa novim saigračima, za mene u ovoj ekipi nema nepoznanica. Brzo ću se uklopiti i znam da ćemo pobediti Borac", rekao je nekadašnji centar Zvezde i podgoričke Budućnosti.

SATNICA PRVOG KOLA (subota):


BEOGRAD: Vizura - Crvena zvezda (18.00)
VRŠAC: Lajons - Borac (18.00)
NOVI SAD: Vojvodina - Hemofarm (19.00)
BEOGRAD: Partizan - FMP Železnik (odloženo)

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC