• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedlaček: Bobijev problem i Bogdanov pun pogodak

Autor mondo.rs

U intervjuu za MONDO, srpski košarkaški stručnjak i skaut Filadelfije govorio je pojedinačno o igrama, formi i situacijama srpskih igrača u NBA ligi.


Nastup kojim je Boban Marjanović odvukao Los Anđeles Kliperse ka pobedi, bila je košarkaška vest večeri u Los Anđelesu, ali i u Srbiji.


Bobi je ušao u igru krajem treće četvrtine i kreirao veliki preokret, za pobedu protiv Denvera. Postigao je 18 poena, uz šest skokova i izvukao ekipu iz velikog minusa (63:82). Konačan rezultat bio je 122:120 za Kliperse, a o Marjanovićevoj partiji razgovarali smo sa Marinom Sedlačekom, jednim od najupućenijih ovdašnjih stručnjaka kada je u pitanju NBA liga.

U intervju za MONDO, skaut Filadelfije govorio je o Marjanoviću u Klipersima iz šire slike.

"Imam lepo mišljenje o Bobiju Marjanoviću i mislim da zaslužuje veći prostor, ali njegov hendikep je taj da igrače tih dimenzija u NBA ligi ima sve manje. Ne kažem da ih nema, ali treneri se teško odlučuju da im pruže priliku, jer u NBA postoji određeni sistem rotacije, raspored minutaže bez obzira na to ko kako igra", rekao je Sedlaček.

Marin Sedlaček i Vins Rozman, direktor košarkaških operacija Siksersa
Izvor: MN PRESS



"Bobi je izvanredno iskoristio svoju šansu, meni je mnogo drago i to se pokazalo kao rezultatski dobar potez jer su Klipersi sa njim dobili utakmicu. Sa druge strane, ne očekujem preterana pomeranja što se tiče njegove minutaže i igre, jer je od samog početka koristio svaku priliku koja mu se pružala, samo što zauzvrat nije dobijao bolji status i minutažu. Treneri jednostavno u toliko visokom igraču još ne pronalaze sistem koji može da bude efikasan na obe strane, u napadu i u odbrani. Ova utakmica je pokazala da može i svaki sistem je za sebe, ali NBA treneri teško odstupaju od šema i raspodela...".

S obzirom na to da je, kao i prethodnih godina, kroz NBA i FIBA kamp za mlade igrače takođe bio učesnik Ol-stara, Sedlaček je izbliza u Los Anđelesu video i bljesak Bogdana Bogdanovića, najkorisnijeg igrača utakmice "Rising stars".

"Bogdanović se izuzetno snašao. Ubeđen sam da su mu u tome mnogo pomogli Vlade Divac i Peđa Stojaković i to je karika koja ga je povukla da uđe sa mnogo više samopouzdanja i sigurnosti u tu utakmicu. Odigrao je izuzetno dobro i efikasno. To je meč polurevijalnog tipa, ali traži poštovanje, a on je napravio strašan uspeh. Malo puta se dogodilo da igrač u prvoj godini, na Ol-staru ponese tu titulu. On igra odlično, iako uz činjenicu da je član ekipe koja ne stoji rezultatski dobro i iako u okruženju ima igrače koji su podjednako kvalitetni kao i on", objasnio je Sedlaček, pa naglasio:



"Poenta cele priče rezultata Bogdana Bogdanovića na Ol-staru je da je to kruna pravog poteza - njegovog ostanka u Evropi posle odlaska iz Partizana. Proveo je tri godine u Fenerbahčeu, sa dobrim trenerom je stekao samopouzdanje, sigurnost i postao je zreliji. To je doprinelo da postane oslonac ekipe i dokazalo je da se ne mogu na brzinu ostvariti neke stvari".

Upitan za partije Nikole Jokića, Sedlaček kaže da rivali Denvera znaju šta bi trebalo da učine ako žele da pobede Nagitse.



"Nikola je u svojoj trećoj sezoni i postao je zaštitni faktor Denvera, načinom igre koju pruža i atipičnom za poziciju na kojoj igra. Kod Jokića su važne dve stvari, trener ga voli, što je mnogo bitno u NBA i drugo je što se još igra košarke, ne robuje šemama. On koristi ono koriste i svi igrači sa visokim koeficijentom košarkaške inteligencije. Dominantan je u timu, u utakmicama i ako želite da dobijete Denver već znate da to podrazumeva da morate da zaustavite Jokića".

Kada je u pitanju Nemanja Bjelica...

"Nemanja ima specifičnu situaciju. Ima kvalitet, ima potencijal i iskustvo da pruža više, ali su se dogodili određeni trejdovi i određeni igrači su promenili konferencije. Na njegovoj poziciji je stigao Batler, koji se sada povredio i to bi moglo da bude u skladu sa onim 'dok jednom ne smrkne, drugom ne svane'. Mislim da će sada dobiti priliku da opravda sve što se zna o njemu i što je pružao u Evropi, gde je bio i MVP Evrolige".



Na pitanje o debitantskoj NBA sezoni Miloša Teodosića, Sedlaček kaže da Teo pruža konstantne partije i da opravdava očekivanja.

"Teo je standardan. Doveden je da odigra kako i igra, uneo je internacionalni, evropski šmek u igru Klipersa. Njegovo telo je ograničavajući faktor, koliko može da to izdrži i koliko će vremena provesti van terena zbog povreda, jer je dugo u košarci na najisturenijoj poziciji. U kojoj meri će ga zaobilaziti povrede zavisi i od ekpie, minutaže, ali apsolutno je opravdao poziv i interes Klpersa da ga dovedu. Ukratko, on pruža ono zbog čega su ga doveli i Klipersi sa njim, u novom odnosu snaga posle odlaska Grifina, dobijaju novu dimenziju i mogu da razmišljaju i o plej-ofu", dodao je Sedlaček.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC