• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kapičić: Paralelne lige - najbolje rešenje

"Nisam za ovakvu Superligu, koja se igra tek u finišu sezone, posle NLB lige. Ja sam za to da se okrenemo samo domaćem prvenstvu", kaže Kapičić.

 Kapičić: Paralelne lige - najbolje rešenje  Izvor: MONDO

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić potvrdio je nezadovoljstvo zbog formata Superlige i najavio da bi narednih meseci predstavnici Saveza i klubova koji igraju NLB ligu trebalo detaljno da razmotre situaciju kako bi se dao veći značaj nacionalnom šampionatu.

Ukoliko zainteresovane strane budu postigle konsenzus, Superliga će od sledeće sezone imati drugačiji format.

"Nisam za ovakvu Superligu, koja se igra tek u finišu sezone, posle NLB lige. Teško je pronaći najbolju varijantu. Iskreno, ja sam za revolucionarnu opciju da se okrenemo samo našem prvenstvu. Interesi klubova su ipak drugačiji. Pošto želimo da zaštitimo domaći šampionat, smatram da je trenutno najprihvatljivija opcija da se NLB liga i Naša Superliga igraju paralelno", izjavio je predsednik KSS Dragan Kapičić za "Glas javnosti".

U narednom periodu rukovodstvo KSS obaviće razgovore sa čelnicima ostalih saveza, učesnika regionalnog takmičanja, a potom i sa vladajućom oligarhijom NLB lige. Sudbina Srpske lige umnogome će zavisiti od odluka Skupštine ULEB, koja će biti održana tokom "fajnal ejt" turnira ULEB kupa u Torinu, naredne nedelje.

"Priznajem da bi bilo teško da pojedini klubovi paralelno igraju tri takmičenja, ali i to je bolja varijanta nego da se sezona za neke timove završi već u januaru. Pitanje je da li bi i NLB liga prihvatila da startuje tek posle nacionalnih šampionata. Videćemo da li će Partizan dobiti mogućnost da potpiše trogodišnji ugovor i uz divljenje njihovim rezultatima, to bi bilo loše za opšti interes. Ako Srpska liga ne bude imala prolaz u Evroligu, što nema trenutno ni NLB liga, to je onda veliki hendikep za naše timove", izjavio je Kapičić.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC