• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Himki, CSKA i Pukl - evo šta se dogodilo

Autor mondo.rs

Himki je podneo žalbu na ishod četvrte utakmice serije sa "armejcima" koju je obeležila kontroverzna odluka slovenačkog sudije.

Himki se, posle kontroverzne završnice četvrte utakmice četvrtfinalne serije Evrolige sa CSKA iz Moskve, žalio na konačan ishod i - videćemo da li je tako nešto moguće - tražio da se meč ponovi!

Zašto?

Trener poraženog tima Jorgos Barcokas objasnio je na konferenciji za medije da je zapisničkom stolu prijavio defanzivnu izmenu za napad koji je CSKA trebalo da odigra (i koji je Kori Higins čudesnim košem pretvorio u vođstvo), ali da ona nije mogla da bude izvršena iz prostog razloga što je Entoni Gil promašio drugo slobodno bacanje na 20 sekundi do kraja i tako ostavio loptu u igri.

Gil je ubacio prvo za 88:87, promašio drugo, Andrej Voroncevič pokupio loptu, a CSKA preko Higinsa stigao do prednosti od 88:89 na 5,7 sekundi pre kraja.

Barcokas tvrdi da je u međuvremenu vratio Tajlera Haniketa na klupu, mada nije decidirano rekao da je i otkazao izmenu kod zapisničkog stola.

Kada je Himki krenuo u brzi kontra napad posle Higinsovog koša, a Čarls Dženkins krenuo na ulaz za pobedu od 90:89 i peti meč serije u Moskvi, slovenački arbitar Saša Pukl prekinuo je igru i tražio od Barcokasa da izvrši izmenu koju je najavio - ali napad ranije.

Barcokas je tada želeo da sačuva prvog strelca ekipe (i Evrolige), Alekseja Šveda, koji je imao četiri lične greške, međutim Gilov promašaj uskratio mu je tu mogućnost.

/POGLEDAJTE: KONTROVERZNA ZAVRŠNICA U PODMOSKOVLJU/


Nakon svega, presudna stvar će biti odgovor na pitanje da li je Barcokas zaboravio da otkaže izmenu ili je zapisnički sto napravio grubu grešku kojom je odredio tok utakmice, pa i sezone. Uprkos svemu, Barcokas nije propustio da izrazi čuđenje Puklovom odlukom da prekine igru istakavši da se u karijeri nije našao u takvoj situaciji sve do petka uveče.

"Šved je imao četiri faula, imao sam Haniketa na klupi spremnog da uđe u igru kako bi odigrao odbranu. S obzirom na to da nismo ubacili drugo slobodno bacanje, vratio sam Haniketa na klupu. Uveli smo loptu u igru, postigli koš iz kontre i ne znam zbog čega su tražili od nas da na kraju napravimo tu izmenu", rekao je Barcokas i dodao da mu, nakon što je Pukl prekinuo igru, nije čak ni ostavljena mogućnost da napravi izmenu.

"Ne razumem zbog čega su tražili da napravimo izmenu kada pre toga nije bilo prilike za to. To je čudno i retko", dodao je i istakao da je ponosan na svoj tim.

"Zahvalan sam i navijačima, primetio sam da je Himki privukao nove ljude tokom sezone. Stigli smo do plej-ofa i u sve četiri utakmice bili kompetentni i borili se. Moramo da budemo ponosni i nastavimo da se borimo. Sledeće godine će biti bolje", dodao je grčki trener, koji je jedan ruski tim koji se ne zove CSKA već odveo na Fajnal for (Lokomotiva Kubanj, Berlin 2016).

/CSKA, OPET/

Međutim, i tada je u polufinalu naleteo na "armejce" i bio zaustavljen, baš kao i u prvoj sezoni od povratka u Rusiju posle neuspešnog pokušaja na klupi Barselone.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bane

Pukl najlosiji sudija koji sudi u evroligi ali i u aba ligi, zalosno sto takvi ljudi odlucuju direktno pobjednika

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC