• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu OUT!

Autor mondo.rs

"Sve dok ne podneseš ostavku ili budeš otpušten".


Kontroverzan način na koji je slovenački sudija Saša Pukl poslao CSKA iz Moskve na sedmi uzastopni Fajnal for Evrolige, a uskratio pravo Himkiju da se za dolazak u Beograd bori u zasluženo izborenoj petoj utakmici serije, bio bi verovatno dovoljan povod za Dimitrisa Janakopulosa da se ponovo oglasi na Instagramu i opljune prvog čoveka takmičenja, Đordija Bertomeua.

Međutim, dogodilo se da je i u drugoj utakmici večeri bilo očiglednih sudijskih nepravdi, koje su - igrom slučaja - išle protiv Janakopulosovog tima Panatinaikosa, koji je u petak uveče eliminisan posle četiri utakmice sa Real Madridom, poslednjim učesnikom gala finala u "Beogradskoj areni".

Taman koliko je bilo potrebno, kada se "lomilo" u Madridu, španski klub dobio je naklonost sudijske trojke koju je predvodio Sreten Radović iz Hrvatske i tako, uz neverovatan potez Luke Dončića u finišu, nastavio prošle sezone prekinut niz od 12 uzastopnih Fajnal forova sa bar jednim klubom iz Španije.



U polufinalu F4 u Beogradu 18. maja sastaće se (1) CSKA Moskva - (5) Real Madrid, odnosno (2) Fenerbahče - (6) Žalgiris. Finale je dva dana kasnije, a titulu brani Fener.

Bes je bio najmanje što se očekivalo od Janakopulosa, koji je zbog intrigantnih Instagram postova već suspendovan i kažnjavan novčano za kršenje zabrane ulaska u dvorane.

"Činjenica je da si ostvario svoj cilj da diskvalifikuješ Panatinaikos još jednom kroz svoju uigranu sudijsku organizaciju ne znači da si čist", obratio se sin jednog od dvojice legendarnih vlasnika "zelenih" iz ere Željka Obradovića.

"Sada će pritisak zbog svega što se događa sa sudijama, zbog tvojih neadekvatnih rezultata posle toliko godina, tvog 'nezavisnog' disciplinskog sudije, problema sa netransparentnošću... biti još jači i konstantan. Sve dok ne podneseš ostavku ili budeš otpušten", dodao je Janakopulos i dopisao dva veoma upečatljiva taga: #bertomeuout #euroleaguemafia

Janakopulos je u međuvremenu već objavio da će Panatinaikos napustiti Evroligu, s kojom je pre dve godine u sklopu "zatvaranja takmičenja" potpisao desetogodišnji ugovor, i od naredne sezone preći u FIBA Ligu šampiona.

Od kada je 2011. od oca Pavlosa i strica Tanasisa (na koga znatno više podseća po karakteru) nasledio brigu o šestostrukom prvaku Evrope, a tada je i zaratio sa Obradovićem zbog njegove odluke da napusti Atinu, Dimitris Janakopulos i dalje nije sastavio tim koji se plasirao na završni turnir Evrolige.

Predvođen braćom Janakopulos i Obradovićem, PAO je od 1999. do 2011. osam puta učestvovao na F4 i pet puta osvojio Evroligu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC