• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bez Nurkića na Francuze i Belgiju

Autor mondo.ba

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u odlučujuće utakmice grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine vjerovatno će ući bez Jusufa Nurkića.

 Jusuf Nurkić propušta Francusku i Belgiju Izvor: MONDO/Samir Cacan
Izvor: MONDO/Samir Cacan

  Potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva izjavio je sarajevskom "Dnevnom avazu"  da nije realno očekivati da će centar Portlanda biti na raspolaganju stručnom štabu u duelima protiv Francuske u Tuzli (29. juni) i na gostovanju Belgiji u Antverpenu (2. juli).

"S Nurkićem je uspostavljen kontakt i najavljen je razgovor. Ipak, znajući situaciju i činjenicu da njemu krajem juna ističe ugovor sa sadašnjim klubom u NBA ligi, a da o potpisivanju novog može pregovarati tek poslije 1. jula, mislim da nije realno očekivati da on bude u reprezentaciji u ovim utakmicama. Jusuf je iskazao želju da igra, kao i uvijek kad je mogao, ali moramo znati NBA pravila i upoznati ljude s tom situacijom, koja, u ovom slučaju, otežava njegov nastup u reprezentaciji", rekao je Bukva.

Potpredsjednik KSBiH je pojasnio da bi Nurkić, iza kojeg je najbolja sezona u NBA karijeri, u tom terminu bio, praktično, igrač bez ugovora, što komplikuje njegov nastup i s administrativnog aspekta, odnosno postavlja problem osiguranja i slično...

U svakom slučaju, pred "zmajevima" su mečevi odluke kad je u pitanju proboj u naredni krug kvalifikacija za Mundobasket.

Okupljanje je planirano za 14. juni u Sarajevu, potom slijedi odlazak u Opatiju, gdje će ekipa selektora Duška Vujoševića igrati dva kontrolna meča protiv domaćina Hrvatske.

"Na poziv Košarkašog saveza Hrvatske, bićemo njihovi gosti i odigraćemo dvije utakmice s njihovom reprezentacijom. Poslije toga se naša reprezentacija vraća u BiH uoči utakmice s Francuskom", dodao je Bukva.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

oglo ćoško

Očekujemo da ih Francuska otrese, nadamo se, a onda, sve oči su uprte u Belgiju da napravi čudo i razvali ih i tamo.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC