• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Okupljanje "zmajeva" u sjenci velikih problema

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Meč protiv Francuske bh. tim igra 29. juna u tuzlanskom "Mejdanu", dok je utakmica s Belgijom na rasporedu tri dana kasnije, čime košarkaška reprezentacija BiH završava prvi kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo.

Povodom okupljanja košarkaške seniorske muške reprezentacije BiH pred kvalifikacionu utakmicu 29. juna protiv reprezentacije Francuske u Tuzli, selektor Duško Vujošević govorio je o velikim problemima s kojima se suočava kada je u pitanju sastavljanje ekipe.

Meč protiv Francuske bh. tim igra 29. juna u "Mejdanu", dok je utakmica sa Belgijom na rasporedu tri dana kasnije čime košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završava prvi kvalifikacioni ciklus za Svjetsko prvenstvo.

"Povod je ulazak u krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali još više problemi na koje nailazimo u ovom momentu koji je odlučujući kada je u pitanju plasman u sljedeći završni stepen takmičenja za Svjetsko prvenstvo. Čini mi se da smo u težoj situaciji nego u kojoj smo se našli prošle godine, poslije svih onih otkaza i kada su samo ovi klinci ostali i uspjeli da se izbore, što su svi smatrali uspjehom u tom sastavu", izjavio je Vujošević.

Kako je kazao, 29. juna trebaju da igraju utakmicu s Francuzima, a 24. u Francuskoj se završava prvenstvo.

"To nije olakšavajuća okolnost za mog francuskog kolegu. Međutim, on ima situaciju da su njemu igrači profesionalci i da će ovaj put, oni koji ne prolaze draft i koji su u tom momentu slobodni, kompletni doći u Tuzlu. Takmičenje u Njemačkoj nije završeno što za nas znači da Gegić, koji je značajan, ne može da dođe još tri dana", pojasnio je Vujošević.

Prema njegovim riječima, ima i igrača koji su davno završili takmičenje, koji se odmaraju i praktično su ispali iz neke forme. Ima i onih, istakao je Vujošević, koji su završili takmičenje prije nekoliko dana, a kojima treba dati odmor.

"Smatram za obavezno da košarka bude prioritet ispred nekih pogodnosti i privilegija. Da se pokaže neka određena žrtvovanja i spremnosti da se igra za reprezentaciju svoje zemlje", pojasnio je Vujošević.

Džanan Musa je, naglasio je, uz dozvolu i dogovor otišao na treninge i biće prisutan na draftu što bi značilo da se vraća, sa svim problemima vremenske razlike. Dakle, četiri dana pred utakmicu.

"Uz njega, Ajdin Penava, koga sam htio ove godine priključiti timu, preuzeo je pod pritiskom menadžera neke svoje obaveze da završi fakultet za tri godine, da preko ljeta završava tu četvrtu godinu", rekao je Vujošević, navodeći da imaju situaciju i s Gordićem koji je kazao da je jako umoran i da mu je potrebno još nekoliko dana odmora.

"Imamo situaciju i s Miloševićem koji će sedam dana biti na terapijama. Onda dolazi u Tuzlu. Čampara je teško bolestan", rekao je Vujošević.

Kako je kazao, sutra putuju na pripreme u Opatiju, a igraju se i dvije utakmice s Hrvatskom.

Jusuf Nurkić, zbog obaveza u NBA ligi, novog ugovora koji treba potpisati početkom jula, neće biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću u Tuzli i Antverpu.

"Mislim da ste svi čuli o problemima i situacijama u Savezu i ekipi. Moja situacija je jednostavna s moje strane", rekao je Nurkić, navodeći da ovaj put neće biti dio ekipe i svoj stav je privatno iznio selektoru.

Izrazio je želju da će na sljedećem okupljanju biti tu.

Adin Vrabac je mišljenja da će svi momci dati svoj maksimum i da će iznijeti ovaj dio priprema.

"Tu su momci, biće nas dovoljno da dobro treniramo ovaj period koji je ispred nas. To je što je do nas. Mislim da će svi momci iznijeti ovaj dio priprema i odraditi maksimalno", rekao je Vrabac.

Da ulaze u ovaj period s dosta problema smatra i Aleksandar Lazić.

"Ulazimo u pripremni period s dosta problema, povreda, izostanaka igrača. Mislim da moramo još jače i bolje da treniramo, da se spremimo maksimalno i pokušamo da ostvarimo pobjedu protiv Francuske", rekao je Lazić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC