• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik TAU Keramike: Partizan je hit!

"Partizan je sjajan klub, dobro vođen i dobro selektiran, sa odličnim trenerom, koji izvlači maksimum iz igrača", hvali Hosean Karaheta.

 Predsednik TAU Keramike: Partizan je hit!  Izvor: MONDO

Predsednik TAU Keramike, Hosean Kareheta bio je prvak Evrope. Ali, kao igrač Real Madrida. Njegov klub, za razliku od Partizana, nikada nije osvojio Evroligu, odnosno Kup šampiona.

U intervjuu za "Sport", Kareheta otkriva koliki je budžet tima iz Vitorije, kako funkcioniše protivnik Partizana u "majstorici" četvrtfinala Evrolige, ko mu se dopada iz crno-belog tabora, šta će reči svojoj "legiji stranaca" ukoliko Partizan slavi u četvrtak uveče i ode na "Fajnal For"...

Iduće jeseni, 28. oktobra, napuniće se 20 godina od kako je predsednik TAU keramike.

"Išli smo postepeno, korak po korak, svesni da projekt traži vreme. Mi smo klub iz male sredine i da bismo se takmičili sa velikim klubovima morali smo da tražimo alternativne puteve. Prvo smo selektirali ljude, jer su ljudi ti koji prave razliku. Kada smo se organizovali, počeli su da stiću i rezultati", počinje priču Kareheta.

"Naš prvi budžet iznosio je oko 600.000 peseta".

To je 3.600 evra! Danas?

"Oko 14 miliona evra".

Dogodine planirate još više?

"Ne verujem, moraćemo neko vreme da se zadržimo na toj cifri, s obzirom na ogromne investicije koje imamo u izgradnji Sportskog centra".

Kako klub uspeva da obezbedi toliki budžet?

"Moramo sami da zaradimo novac i to radimo razvijajući aktivnosti koje nisu samo sportske. Na primer, uložili smo 3,6 miliona evra u jedan poslovni prostor od 3.500 kvadratnih metara. U toku je ogroman projekt težak 35 miliona evra koji finasiramo sami, naravno uz pomoć kredita. Preko puta naše sadašnje hale niče veliki sportski centar".

TAU Keramika je sinonim za dobar skauting u evropskim okvirima.

"Imamo dobar sistem skautinga, na čelu je Alfredo Salasar, koji ima mnogo iskustva. Prati, analizira i predlaže, ali moja reč je poslednja. Ipak, poštujem mišljenje stručnjaka".

Na putu male TAU Keramike ka evropskom bauku pomogle su mnoge košarkaške veličine sa prostora SFRJ. Kakva su Karehetina iskustva za "Jugosima"?

"Izuzetno pozitivna. Iznad svega je škola i način sportskog vaspitanja. Dolazili su nam igrači spremni na rad, požrtvovanje, sa jakim sportskim karakterom i to je najveća razlika u odnosu na domaće igrače. Vaši razumeju košarku i uvek imaju pobednički karakter".

Neko poseban?

"Teško, svi su ostavili sjajajn utisak. Sa Perasovićem kao igračem počeli smo da se penjemo ka vrhu, posle je došao Berić, takođe veliki strelac, sa Tomaševićem smo osvojili duplu krunu..."

Treneri?

"Takođe su svi ostavili sjajan utisak, a Duško Ivanović je nešto posebno. On je deo naše familije, veliki čovek i trener. Pomogao nam je mnogo da učinimo taj poslednji kvalitativni skok".

Da li je tačno da ste hteli Uroša Tripkovića ?

"Jeste, pitali smo za njega".

Ko vam se još dopada iz Partizana?

"Peković i Veličković. Partizan je sjajan klub, dobro vođen i dobro selektiran, sa odličnim trenerom, koji izvlači maksimum iz igrača. O Partizanu će se još čuti", hvali prvi čovek TAU Keramike.

Pri rezultatu 1:1 u mečevima, TAU i dalje važi za favorita. Ali, šta ako vaši momci ispadnu?

"Neću im reći ništa posebno. To je posao trenera. Naravno, ako pobedimo čestitaću im na četvrtom uzastopnom "Fajnal Foru", a ako izgubimo neću reći ništa jer nam ostaje još mnogo posla u ACB ligi".

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC