• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednja vest: Dženings ne igra protiv Partizana!

Autor mondo.rs

Košarkaš koji je flertovao sa tripl-dablom na startu Evrokupa povredio se pred večerašnji meč u "Pioniru" i neće biti u sastavu Zenita. Povređen i Karasjov, ali igraće Mekel.

Brendon Dženings vratio se ovog leta u Evropu kao veteran sa zavidnom NBA karijerom, deset godina od rastanka sa Lotomatikom iz Rima, i odmah nagovestio kakva bi "napast" mogao da bude za odbrane rivala iz Evrokupa.

Partizanova, ispostavilo se ovog utorka, biće pošteđena izazova na koji pre sedam dana nikako nisu mogli da odgovore košarkaši Turk Telekom.

Crno-beli večeras od 20 časova dočekuju Zenit u meču 2. kola Grupe C, a posao će im u velikoj meri biti olakšan utoliko što Dženings neće nastupiti u "Pioniru" zbog povrede ruke. Ruski klub saopštio je da Amerikanca očekuje pauza od dve nedelje.

Partizan je na otvaranju Evrokupa doživeo poraz od Trenta - 82:73.

Prošle nedelje u Sankt Peterburgu, Dženings je za 31 minut u igri ubacio 20 poena, uz osam skokova i devet asistencija, za rutinsku pobedu plavo-belih od 91:80. U međuvremenu, ekipa trenera Vasilija Karasjova doživela je debakl na gostovanju Lokomotivi Kuban u VTB ligi (94:64), uz Dženingsovih 15 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Za razliku od duela sa Turcima u Evrokupu, Dženings se u Krasnodaru prilično ispromašivao i doprineo porazu od 30 razlike - 5/14 za dva i 1/5 za tri.

Večeras ćemo saznati i da li će momci trenera Nenada Čanka uspeti da iskoriste specifičan trenutak u kom se nalazi skup i jak sastav iz Sankt Peterburga, u kom već drugu godinu sa uspehom igra bivši kapiten Crvene zvezde, Marko Simonović.

Izostanak Dženingsa na spoljnim pozicijama mogao bi donekle da nadomesti još jedan bivši igrač crveno-belih, Gal Mekel, koji je ipak na vreme registrovan i imaće pravo nastupa u utorak u Dvorani "Aleksandar Nikolić".

Veliki hendikep za Zenit biće izostanak niskog krila Sergeja Karasjova, koji je u meču protiv Lokomotive minulog vikenda povredio rame i pauziraće oko dve nedelje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC