• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Dokaz da možemo

Autor mondo.rs

Trener Partizana pohvalio je odbranu u drugom poluvremenu, kojom je Zenit sveden na samo 36 postignutih poena. "Potrošnja energije je velika, ali veliki je i značaj ovakvih pobeda".

 Nenad Čanak KK Partizan Zenit 89:82 izjava Evrokup  Izvor: MN PRESS

Druga teška utakmica u punoj dvorani "Aleksandar Nikolić" u razmaku od 72 sata i druga pobeda obezbeđena u poslednjih minut-dva!

Partizan je savladao Zenit rezultatom 89:82 i došao do polovičnog učinka u C grupi Evrokupa (1-1), uoči gostovanja Valensiji iduće srede.

"Izuzetno teška i značajna utakmica, izuzetno značajna pobeda za mlad tim, zbog samopouzdanja i dokaza da možemo da igramo sa ekipama ovog ranga", rekao je na konferenciji za novinare Nenad Čanak.

Trener Partizana je u analizi utakmice posebno ukazao na različite nivoe igre u odbrani tokom prvog i drugog dela utakmice.

"Prvo poluvreme - mnogo mekano. Nekoliko puta smo primili trojke iz tranzicije, gde nismo ispoštovali dogovor da ne jurimo 'svog' igrača, nego da svako čuva onog na kome je ostao prilikom njihovog preuzimanja u odbrani. 'Pik end rol' odbrana je bila vrlo mekana, bez korišćenja ruku i to je rezultiralo sa 46 primljenih poena na polovini utakmice", objasnio je on.

"U drugom smo izveli bolju odbrambenu petorku, sa Nikolićem na pleju, sa Zagorcem i Sijem na krilima. Uspeli smo da iskontrolišemo njihovu tranziciju i skok, spustili smo ih na 36 poena, a naravno i pogodili smo neke šuteve nakon što smo ispali iz postavljenih akcija. Ipak, mislim da smo u globalu zaslužili ovu pobedu".

Koliko ovakve utakmice troše, a koliko doprinose sazrevanju ekipe?

"Proporcionalno. Potrošnja energije je velika, ali je veliki i značaj ovakvih pobeda. Ekipa je već danas bolje reagovala na pun 'Pionir' nego protiv Olimpije. Što se tiče potrošnje, znamo šta nas čeka. Nismo jedini koji igraju dve utakmice nedeljno. Imam veliku pomoć stručnog štaba, ljudi koji su iskusniji od mene. Radimo tačno kako treba da se ne bi osetio zamor u toku sezone".

Da li će igrači moći da pruže maksimum i na svakoj narednoj utakmici?

"Ono što mogu da tvrdim je da ćemo uvek biti maksimalno spremni i motivisani u datom momentu. Šta to znači? Sad imamo tri uzastopna gostovanja. Idemo u Bar, iz Bara u Valensiju, a odatle Krki u Novo Mesto. Ono što je do nas, mi ćemo uraditi, a za šta će to biti dovoljno videćemo".

Atmosfera je bila sjajna, kao i u subotu?

"Posle Olimpije sam rekao da ćemo angažovanjem, borbenošću, nadam se i rezultatima, doprineti da ovakva atmosfera bude uobičajena. Pamtim ovakve utakmice iz igračkih dana, hvala publici koja nas je nosila, ali nadam se da će doći dan kada nećemo posebno pričati o tome, već će to biti nešto normalno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC