• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladi "panteri" jaki za Zvezdu

Mladi tim iz Železnika preslišao je u sredu poznatijeg gradskog rivala u drugom kolu Superlige - 94:73 (28:23, 27:14, 15:17, 24:19).

 Mladi "panteri" jaki za Zvezdu  Izvor: MONDO

Ovog puta nije bilo "tesno". Neizvesnost je izostala u trećem ovosezonskom, a prvom duelu košarkaša FMP Železnika i Crvene zvezde u srpskom šampionatu.

Mladi tim iz Železnika preslišao je u sredu poznatijeg gradskog rivala u drugom kolu Superlige - 94:73 (28:23, 27:14, 15:17, 24:19).

Bio je to prvi meč "pantera" u domaćem prvenstvu, jer je njihov duel prvog kola sa Partizanom odložen zbog obaveza crno-belih u Evroligi. S druge strane, Zvezda je na startu zabeležila pobedu, na gostovanju ekipi Vizure.

Već na kraju prvog poluvremene, rezultat je bio 55:37 u korist domaćeg tima. U nastavku, crveno-beli nisu uspeli da smanje minus na manje od 16 poena. Završeno je sa 21 poenom razlike, zahvaljujući pogotku beka Zvezde Mladena Šljivančanina za tri poena, uz zvuk sirene.

Ubedljiva pobeda tima Slobodana Klipe može da se računa kao "tri na karte" u ovom deljenju, jer je teško poverovati da će u uzvratnom meču Crvena zvezda slaviti ubedljivije. A, nije nemoguće da će upravo koš razlika igrati bitnu ulogu na kraju dvostrukog kružnog sistema u 14 prvenstvenih kola.

U plej-of idu (samo) prve četiri ekipe...

Siguran put ka tom cilju, mladići iz Železnika nagovestili su već u drugoj četvrtini, koju su oštrom odbranom dobili sa 13 poena razlike, za +18 na poluvremenu.

Odmor nije doneo pomak u igri Crvene zvezde. Nastavili su igrači Stevana Karadžića u istom stilu, sa velikim brojem ishitrenih šuteva i izgubljenih lopti, tako da je semafor ubrz ispisao 61:37. Bio je to prvi trenutak na meču u kojem je FMP imao 24 poena razlike, a tu prednost "panteri" su dostigli još u nekoliko navrata do kraja susreta.

Petorica igrača domaćeg tima završili su utakmicu sa dvocifrenim brojem poena (Labović 17, Krstović 15, Samardžiski 13, Erceg 11, Jeremić 10), dok su više od deset poena u redovima crveno-belih postigli samo Kikanović (18) i Kuk (17).

Nemogućnosti da se sustigne protivnik svakako je doprinela povreda kapitena Tadije Dragićevića, koji nije igrao.

Svaki put kada bi Crvena zvezda vezala dva, tri dobra napada, FMP bi na drugoj strani pogađao šut za tri poena. Od 20 pokušaja, domaći su ubacili deset trojki.

Sasvim dovoljno da ovog puta budu ubedljivi protiv Zvezde.

Parovi 2. kola Svislajn košarkaške Superlige:

FMP - Crvena zvezda 94:73

Hemofarm - Vizura 81:64

Borac Čačak - Vojvodina 63:64

Partizan - Lajns (odloženo)

Tabela: Hemofarm 2-0, FMP 1-0, Lajns 1-0, Crvena zvezda 1-1, Vojvodina 1-1, Vizura 0-2, Borac 0-2, Partizan - .

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC