• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makabi pušta igrače za okršaj sa Srbijom

Autor mondo.rs

Izraelci čine sve da za ključni meč kvalifikacija za Svetski kup 2019. okupe najjaču moguću ekipu.

 Makabi pušta igrače za utakmicu kvalifikacija za Mundobasket 2019 Izrael Srbija Izvor: MN PRESS

Reprezentativci Izraela iz redova evroligaša Makabija dobiće dozvolu da 30. novembra nastupe protiv Srbije, u meču 3. kola L grupe kvalifikacija za Svetski kup u Kini 2019.

Lokalni mediji javili su da je velikan iz Tel Aviva postigao dogovor sa nacionalnim košarkaškim savezom i da će četvorica njegovih prvotimaca biti na raspolaganju selektoru Odedu Katašu.

Kao što je poznato, kvalifikacije za Mundobasket se odvijaju tokom četiri "prozora" u kalendarskoj godini, od kojih se dva preklapaju sa redovnim kolima Evrolige. Ovom prilikom će Makabi 29. novembra biti domaćin Bajernu, a Džon Dibartolomeo, Juval Zusman, Džejk Koen i Nimrod Levi narednog dana će moći da nastupe i za nacionalni tim.

S obzirom na njihovu minutažu u ekipi Makabija, umor ne bi trebalo da im predstavlja problem.

Podsećamo da je selektor Srbije Aleksandar Đorđević u septembru najavio da će za meč protiv Izraela pokušati da obezbedi igrače Bajerna Stefana Jovića i Vladimira Lučića, koji će zbog evroligaške utakmice tada biti u Tel Avivu.

"Orlovi" (skor 5-3) se sa Izraelom (3-5) i Gruzijom (3-5) bore za treće mesto u grupi, iza Nemačke i Grčke, koje su sa po 8-0 već obezbedile nastup na Svetskom kupu.

U narednom "prozoru" Srbija će igrati još protiv Grčke na domaćem parketu, a u finišu kvalifikacija, februara 2019, odmeriće snage sa Estonijom u gostima i Izraelom kod kuće.

Izraelci su u septembru kao domaćini poraženi od Gruzije 80:85, nakon čega su bili nadomak iznenađenja u Lajpcigu, ali ih je Nemačka ipak savladala, posle produžetka 112:98.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC