• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renfro: Doneću iskustvo, a preuzeću borbenost

Autor mondo.rs

Novi bek Partizana će posle samo dva dana i isto toliko treninga debitovati na gostovanju Olimpiji (subota, 17.00). "Moramo odmah da budemo na 100 odsto".

 Renfro: Doneću iskustvo, a preuzeću borbenost Izvor: MN PRESS

Partizan je pri formiranju tima za tekuću sezonu stavio akcenat na mlade i relativno ili sasvim neafirmisane igrače u seniorskoj profesionalnoj košarci. I to je, uz naknadno dovođenje trenera kao što je Andrea Trinkijeri, donelo kakve-takve rezultate.

Za nešto više i sigurnije, pre svega u ABA ligi, procenjeno je da je ipak potrebno dodatno se pojačati.

Tako je posle višenedeljne potrage i vaganja, izbor pao na američkog kombo beka Aleksa Renfroa, kome je ovo 10. sezona u Evropi i koji je partijama u španskoj Manresi pokazao da sa 32 i po godine i dalje poseduje kvalitet koji ga je svojevremeno preporučio Bambergu, Baskoniji, Bajernu, Barseloni...

Renfro je sa Pirinejskog poluostrva doputovao u sredu uveče, u četvrtak je odradio prvi trening, a u petak sa ekipom otputovao za Ljubljanu, gde će od 17.00 debitovati u važnoj utakmici 13. kola ABA lige protiv Olimpije.

"Srećan sam i uzbuđen što sam ovde, zahvalan na ukazanoj šansi i jedva čekam da zaigram. Prvi trening je bio naporan, ali video sam da smo vrlo koncentrisani na ono što radimo i to je dobro", rekao je Renfro novinarima MONDA i "Večernjih novosti" na novogodišnjem koktelu crno-belih.

INCIDENT JE PROŠLOST

Mnogi su za Renfroa poslednji put pre dolaska u Partizan, čuli leta 2017. Tada ga je Duško Vujošević odstranio iz reprezentacije BiH pred utakmicu kvalifikacija za Svetski kup protiv Slovačke. Očigledno je Amerikanac napravio disciplinski prekršaj, o čemu za medije nije želeo mnogo da priča. "Trinkijeri me je zvao jer me poznaje. Mislim da će vam svaki trener za koga sam igrao reći različite stvari, ali to je nešto što se desilo u prošlosti. O tome nimalo ne brinem i to ne utiče na moj život. Ono o čemu brinem je sadašnjost. Došao sam iz tima koji je igrao dobro, sada sam ovde i čekam da vidim kako ću iskoristiti ovu priliku".

Iz poruka koje je prethodnih dana ostavljao na Twitteru, vidi se da mu je istovremeno i žao što je napustio "malenu" Manresu, kojoj je pomogao da dođe do petog mesta na tabeli Endesa lige.

Zato smo ga pitali koliko će biti teško uklapanje u novu sredinu i novi tim usred sezone...

"Već mi se to dešavalo u karijeri i to je jedna od najtežih stvari koje mogu da ti se dese. Tako je kako je. Daću sve od sebe da se adaptiram što pre".

Renfro kaže da je "skenirao" situaciju u ABA ligi i da mu je jasno šta se očekuje od ekipe, a što se tiče njegove uloge, ima puno poverenje u Trinkijerija.

"Moramo odmah da budemo na 100 odsto. Spremam se za to i spremamo se za to kao tim. Nemam ideju koliko ću igrati protiv Olimpije, ali prihvatiću svaku trenerovu odluku i svaki zadatak. Poznajem ga iz brojnih utakmica u kojima sam igrao protiv njegovih timova u Nemačkoj i Rusiji. Znam kakav stil gaji, znam da zna igračima da pronađe prave uloge i zato se ne brinem za to. Trudim se samo da brzo pohvatam što više stvari, tako da budem spreman da igram".

Šta je to što Renfro može da uradi da bi ovaj tim Partizana učinio boljim? On smatra da nije potrebno previše, jer su "bili dobar tim i bez njega".

"Igraću svoju igru. Doneću im malo iskustva, pošto sam sada najstariji igrač. Imaju borbenost u sebi, pokušaću da budem deo toga i da kreiram što više dobrih pozicija za saigrače", poručio je veteran iz Tenesija, koji je bio prvak Hrvatske sa Zagrebom 2011, odnosno Nemačke sa Bambergom 2013.

"Mislim da sam protiv Partizana igrao jedino kada sam bio u Zagrebu, što mi je bila druga sezona u Evropi. Dakle, prilično davno. Dugo nisam bio u ovim krajevima, ali mi je drago što sam sada tu", završio je Renfro.

Na 13 utakmica u dresu Manrese prosečno je beležio 14,1 poena, 3,6 skokova i 6,0 asistencija, uz zavidnu preciznost - 57 odsto šuta za dva poena i 47 odsto za tri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC