• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri pred Ritas: Ko kaže da moramo?

Autor mondo.rs

"Moji igrači u sredu imaju samo jednu obavezu - da se 'muški' suprotstave protivniku", naglasio je Partizanov trener pred meč protiv Ritasa.

 Izjava Andrea Trinkijeri pred meč sa Ritasom Izvor: MN PRESS

Partizan spreman ulazi u završnicu borbe za prolaz iz Top 16 faze Evrokupa, ali ne želi da u tom finišu nosi dodatni pritisak na leđima.

Andrea Trinkijeri, šef struke crno-belih, najviše je govorio o tome uoči meča protiv Ritasa u "Pioniru", zakazanom za sredu u 20 časova.

Italijan je poslao poruku da njegovi igrači imaju osnovnu obavezu da daju sve od sebe i da im nije zadatak ni plan da razmišljaju o tome koliko su blizu plasmanu.

"Vidim da se u jednom delu košarkaške javnosti stvorila slika kako Partizan sutra mora da dobije Ritas, kao da nije reč o ekipi koja je po kvalitetu druga u jedinoj evropskoj zemlji koja uz Srbiju za sebe može da kaže da je košarkaška", naglasio je Trinkijeri u utorak, uoči poslednjeg večernjeg treninga svog tima pred taj meč.

"Nije stvar u tome da se stvara nepotreban dodatni pritisak na igrače, jer ovi momci samom činjenicom da igraju u Partizanu imaju naviku da se nose sa tenzijom da na svakom treningu, kamoli utakmici, moraju da se izbore sa pritiskom da pruže najviše što mogu i napreduju. Njihova jedina obaveza je da na terenu daju sve od sebe, da se muški suprostave protivniku", dodao je on.

U želji da objasni situaciju iz svog i igračkog ugla, Trinkijeri je rekao da plasman u nokaut fazu nije apsolutni imperativ crno-belih. Prema njegovim rečima, podjednako su važni i mečevi ABA lige.

"Naravno svi mi želimo da pobedimo, da dođemo do prilike da igramo za prolaz u četvrtfinale, ali ukoliko ne uspemo neće biti smak sveta. Znam da će neko od onih kojima nije Partizan u srcu, reći kako je ovo stvaranje alibija, ali nas ne zanima ko šta priča, već da ostvarimo cilj koji smo sebi postavili. Nama je utakmica sa Ritasom samo jedna u nizu izuzetno važnih na putu do toga da jednog dana Partizan ponovo bude u evropskoj eliti. Jednako važan kao i prethodne sa Monakom i Megom, kao i one koje slede protiv Albe, Cibone, Budućnosti, Zvezde…Da bismo cilj ostvarili, izuzetno nam je važna podrška koju imamo sa tribina sve ovo vreme. Uveren sam da zajedno sa navijačima možemo da ostvarimo ono što svi želimo", istakao je Partizanov

Grupa E

Parovi 5. kola

u utorak

Monako - Alba 19.00

u sredu

Partizan - Ritas 20.00

Tabela: Alba 3-1, Monako 2-2, Partizan 2-2, Ritas 1-3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC