• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Imali smo srce, muda... i nismo zaslužili!

Autor mondo.rs

Trener Partizana smatra da je njegov tim lošom odbranom u samoj završnici meča pokazao da nije spreman za Top 8 Evrokupa.

 Andrea Trinkijeri poraz od Ritasa Izvor: MN PRESS

Smiren i razborit bio je Andrea Trinkijeri posle šok-poraza od Ritasa, košem Artsioma Parahovskog 0,2 sekunde pre kraja.

Italijan je, naravno, bio svestan da je beloruski centar preciznim šutom sa poludistance odneo i više od pobede. Jer, Partizan je uoči gostovanja Albi 5. februara, gde je mogao da se bori i za prvo mesto u grupi, eliminisan iz trke za četvrtfinalom Evrokupa.

Ono što je video u poslednjim sekundama, kao da mu je reklo da njegov tim i ne treba da bude akter plej-of okršaja u martu...

"Teška utakmica, čestitke Ritasu, bili su bolji od nas. Uspeli smo da preokrenemo, imali smo minimalno vođstvo, ali u poslednjih 2,7 sekundi nismo uspeli da se odbranimo. Samim tim nismo zaslužili da pobedimo", ocenio je Trinkijeri na početku konferencije za novinare.

Upitan da li je glavni uzrok poraza bio "loš šut, skok, ili nešto treće", vratio se na odbranu pri vođstvu od 77:76 i napravio paralelu sa pobedom nad Monakom prošle nedelje, kada crno-beli u samom finišu nisu sačuvali "plus šest".

Time su ispustili prednost u međusobnom skoru sa francuskim timom, što je doprinelo da u ovom trenutku ostanu bez "grama" nade u prolaz.

"Mi nismo zaslužili da idemo u Top 8. Nismo bili u stanju da se odbranimo poslednjih 20 sekundi u Monaku, nismo bili ni danas. To je veliki, veliki nedostatak u našoj igri, našoj psihologiji i koncentraciji... Trudili smo se, dali smo sve što smo imali, ali kada u dve iste situacije nismo u stanju da donesemo prave odluke, da uradimo prave stvari na terenu..."

"Jako mi je žao, jer večeras je postalo jasno ko je spreman za Top 8. To su naši navijači, a mi nismo. I to ne kažem jer sam ljut, besan... To mi je samo izazov da postanemo bolji", dodao je Trinkijeri.

On je podsetio da u utakmicama "na jednu loptu" prestaje da bude važno šta se dešavalo u prethodnih 39 minuta i "kusur"...

"Mogu da pričam šta je bilo, kako smo počeli, šta se događalo, šta nas je koštalo, kako smo okrenuli... Ali, na kraju, košarka je malo šah, malo telo. Neki put ta dva zajedno. Imali smo sve - srce, muda, stomak, ali nismo zaslužili. Trebaće malo više vremena".

KK Partizan - Ritas 77:78 Evrokup 2018-19 Top 16 faza
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Još jednom istakavši da mu je žao što "fantastična podrška" nije nagrađena pobedom, rekao je da će ovaj poraz doneti neka iskušenja.

"Jako je lako sada upirati prstom - ko je više kriv, ko je manje kriv. Ako je ova institucija nešto posebno, ova utakmica će da bude prekretnica. Svi mi, igrači, treneri, klub navijači, svi zajedno dišemo isti vazduh".

Upitan da li je imperativ pobede sputao ekipu, on se vratio na stav izrečen u najavi utakmice.

"U životu mora samo da se umre. Što kasnije, to bolje. Jedini imperativ za ovu ekipu je da svaki dan ponosno nosi dres Partizana. Ako hoćete da nađete krivca, evo ga", pokazao je na sebe.

"Meni je sada imperativ da nađem tri pametne rečenice koje ću da kažem igračima na treningu. Sutra imamo trening", poručio je italijanski stručnjak, kome će sada subotnje gostovanje Ciboni biti višestruko značajnije od onog u Berlinu, samo tri dana kasnije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC