• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić pred Olimpiju: Potrebna nam je ta pobeda

Autor mondo.rs

"Igrali smo već dva puta sa njima i znamo da neće biti lako".

 Zvezda - Olimpija ABA liga najava Izvor: Mondo/Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Crvena zvezda mts neće kraj prvog meseca u 2019. godini pamtiti po dobru.

Ekipa Milana Tomića izgubila je u dve dramatične završnice (Valensija, Limož) i ostala bez plasmana u nokaut fazu Evrokupa, a uz to je u Zagrebu protiv Cedevite doživela ubedljiviji poraz nego što je pokazala konačna razlika (84:68).

Posle teških 10 dana, u kojima je postalo jasno da su crveno-beli zapali i u krizu rezultata i u krizu igre, pred njima je šansa da prekinu neprijatnu seriju.

U subotu od 19 časova, Zvezda će u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekati Olimpiju, na čijoj klupi sedi njen bivši trener crveno-belih, Aleksandar Nikitović, a kraj klupe bivši direktor Zvezde, a sada sportski direktor Ljubljančana, Mirko Pavlović.

Rezultatski gledano, Zvezda ima komfornu situaciju na prvom mestu "jadranske" tabele i veoma teško će biti ugrožena njena pol pozicija. Sa druge strane, nakon "vezanih" poraza nije potrebno naglašavati da bi trijumf pomogao crveno-belima da se trgnu.

U najavi meča, Tomić je dao izjavu za klupski sajt i objasnio zašto ne očekuje lak posao protiv jednog od tri tima sa "začelja" tabele.

"Očekuje nas meč sa ekipom koja je spoj nekolicine izuzetno talentovanih momaka i iskusnih igrača, poput Begića i Lorbeka. Igrali smo sa njima dva puta ove sezone i znamo da neće biti lak meč. Međutim, nama je potrebna pobeda kako bi se vratili u pravi ritam, a sa druge strane Olimpija ima svoju računicu i svoj cilj, jer se trenutno bori sa nekolicinom ekipa da izbegne opasnu zonu, kojoj po svom kvalitetu svakako ne pripada", izjavio je on.

Šef struke crveno-belih sigurno neće računati na povređenog Branka Lazića, dok o statusu nedavno odstranjenog Maika Cirbesa nije govorio.

"Moramo da budemo maksimalno oprezni i čvrsti, jer će bez obzira na sve navedeno, Olimpija igrati bez pritiska u ovoj utakmici. U timu neće biti Branka Lazića, ostatak ekipe odrediću kao i uvek - neposredno pre početka meča", objasnio je Zvezdin trener.

Zvezdin bek Ognjen Dobrić podsetio je da je Olimpija nekoliko dana pre utakmice dovela srpskog plejmejkera, Nenada Miljenovića.

"Dosta toga se promenilo od naših prethodnih susreta. Tu je i novi trener Nikitović, bore se za beg iz opasne zone i sigurno imaju svojih motiva da pokušaju da nas iznenade pred našim navijačima. Sa druge strane, želimo da se vratimo pobedama i da osigurano našu poziciju za koju se borimo od oktobra", rekao je on.

Parovi 18. kola:

u subotu

Cibona - Partizan 17.00
Zvezda - Olimpija 19.00
Igokea - Cedevita 21.00

u nedelju

Mega - Zadar 17.00
Krka - FMP 19.00

u ponedeljak

Budućnost - Mornar 18.00

Tabela: Zvezda 16-1, Cedevita 12-5, Budućnost 12-5, Partizan 11-6, Mega 9-8, Mornar 7-10, FMP 7-10, Cibona 7-10, Igokea 6-11, Olimpija 5-12, Zadar 5-12, Krka 5-12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC