• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ubedljiva na oproštaju: 105, za kraj!

Autor mondo.rs

Ekipa Milana Tomića u dobrom izdanju završila učešće u Top 16 fazi.

 Zvezda ubedljiva na oproštaju: 105, za kraj! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts završila je učešće u Top 16 fazi Evrokupa onako kako ga je i započela - pobedom u "Pioniru".

Na žalost crveno-belih i njihovih navijača, sve između te dve utakmice bili su uglavnom "tesni" porazi i zato se ekipa Milana Tomića ovog utorka oprostila od evro-takmičenja:

Crvena zvezda mts - Unikaha 105:89 (26:27, 31:14, 24:24, 24:24)

Tomić se vratio na klupu posle jednog meča odsustva zbog bolesti, a njegovi igrači su se dostojno oprostili od Evrope.

Crvena zvezda Unikaha
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Prvi plejmejker Džo Reglend (17 poena) bio je motivisaniji nego u mnogim prethodnim utakmicama (pre svega u odbrani), rezervisti Nemanja Nenadić (13) i Dejan Davidovac (16) dali su doprinos na koji Zvezda do sada uglavnom nije računala, a i Ognjen Dobrić (10) je pružio jednu od konstantnijih partija ove sezone.


Sa tom četvorkom na čelu, uz uobičajeno pouzdanog Stratosa Perperoglua (13 poena, 5 skokova), Zvezda je sačuvala perfektan skor protiv Unikahe u "Pioniru" (3-0) i učinila da Španci sa ubedljivim porazom uđu u četvrtfinale Evrokupa, za koje su obezbedili kartu i pre ovog gostovanja.

Dva dana nakon dramatične pobede protiv Reala, ekipa Luisa Kazimira raspucano je počela meč u "Pioniru", ubacila šest od prvih osam pokušaja za tri poena, ali je odlična igra crveno-belih u drugoj četvrtini "prelomila" meč u korist srpskog tima. Navedeni Tomićevi rezervisti "pogurali" su Zvezdu ka dvocifrenoj prednosti, koja je u nastavku samo na trenutke "padala" na jednu cifru.

Filip Čović i Marko Kešelj bili su van Zvezdinog tima zbog bolesti. Maik Cirbes je bio u sastavu, ali ga Tomić nije koristio, kao ni Aleksu Radanova.

Amerikanac Kajl Vildžer odigrao je odličan meč za goste iz Malage, postigao 18 poena, ali je Zvezdina angažovana odbrana sprečila da mu se mnogo saigrača pridruži u napadu. Haime Fernandez, "iks faktor" prošlog susreta ovih timova, bio je drugi strelac ekipe sa 14 poena, ali ni on nije uspeo da ublaži poraz Španaca.

Srpski reprezentativac Dragan Milosavljević postigao je devet poena za goste (3/5 za tri) i kao bivši kapiten Partizana čuo je sporadične zvižduke, za razliku od Matijasa Lesora. Prošlosezonski centar Zvezde je pri svakom kontaktu sa loptom čuo povike na svoj račun i navijači mu još nisu zaboravili promašeni zicer u finalu plej-ofa protiv Budućnosti, kojim je crveno-bele lišio važnog "brejka" u Podgorici.

Nakon meča i pozdrava ekipa, 2.896 gledalaca ipak je aplaudiralo, u znak čestitke domaćima za nastup kojim je Zvezda dignute glave završila evropsku sezonu i okrenula se obavezama u ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća.

Izvor: MN PRESS



ZVEZDA: Reglend 17 (7 as, 4 ukr), Radanov, Perperoglu 13 (5 sk), Davidovac 16, Nenadić 13 (3/3 za tri), Faje 7, Beron 11, Dobrić 10 (2/3), Ristić, Simanić 9 (7 sk), Cirbes, Odžo 9.

UNIKAHA: Boatrajt 8, Okouo, Fernandez 14 (2/2 za tri), Stilma, Salin 6 (2/4 za tri), Dijez 7, Milosavljević 9 (3/5 za tri), Šermadini 7, Vačinski 6, Roberts 5, Lesor 9, Vildžer 18 (3/6 za tri)

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, ubedljiva pobeda Zvezde za kraj učešća u Evrokupu -

40' 105:89 Odžo dobija loptu u reketu i lako poentira pored Lesora.

40' 101:89 Simanić "probija" stotkom, a Reglend povećava razliku pogocima sa linije penala.

39' 99:89 Dani Dijez pogađa trojku, a Lesor prethodno promašuje slobodna bacanja, dok navijači Zvezde to pozdravljaju. Nije lep utisak ostavio Francuz u Zvezdi i gledaoci mu to stavljaju do znanja u svakom kontaktu sa loptom.

38' 97:86 Teška lopta Berona za Dobrića, ali i pogodak, iz ćoška - za tri poena. Važan doprinos Zvezdinog beka u finišu.

37' 94:83 Dobrić koristi oba penala, tri i po minuta pre kraja.

37' Dobrić kreće na zakucavanje u kontri, a Milosavljević ga u skoku zaustavlja prekršajem. Dok navijači, pod utiskom pada, čini se prestrogo traže nesportski faul, Milosavljević se izvinjava saigraču iz reprezentacije.

37' 92:83 Lesor faulira Odža u reketu, pa uz to dobija i udarac od Zvezdinog centra.

35' 89:81 Reglend pogađa važnu trojku, pet minuta pre kraja. Dijez odgovara pogotkom sa linije penala.

34' 86:79 Davidovac igra svoj najbolji meč ove sezone i 16. poenom pokušava da održi prednost crveno-belih. Ipak, Unikaha je u velikom naletu.

33' 84:77 Boutrajt ubacuje trojku, a Dijez krade loptu i pogađa za samo sedam poena razlike.

33' 84:72 Perperoglu dobija loptu u ćošku i pogađa trojku, da vrati prednost na dvocifreni plus.

32' 81:72 Bivši Zvezdin centar Matijas Lesor, tragičar finala ABA lige protiv Budućnosti, poentira pored Ristića za seriju gostiju 7:0. Čuju se zvižduci kada Francuz primi loptu. Tomić zove tajm-aut.

- kraj treće četvrtine -

30' 81:65 Trojka na trojku. Milosavljević, pa Nenadić.

29' 78:62 Perperoglu u uzastopnim napadima napada koš leđima i oba puta poentira.

27' 74:60 Dobrić i Davidovac ubrzavaju Zvezdinu igru i održavaju prednost crveno-belih dvocifrenom.

26' 66:54 Vildžer i Šermadini su praktično prepolovili najveći "plus" crveno-belih. Tomić traži tajm-aut.

24' 64:50 Rastrzana košarka u ovim trenucima. Beron je prihvatio poklon loptu gostiju i postigao trojku za "plus 19" (64:45), na šta su odgovorili Vildžer i Šermadini.

- poluvreme -

ZVEZDA: Reglend 10, Perperoglu 6, Davidovac 10, Nenadić 10 (1/1 za dva, 2/2 za tri), Faje 7, Beron 4, Dobrić 3, Simanić 3, Odžo 4. Timski: 14/23 za dva, 6/10 za tri, 11/13 penali, 16 skokova (13-3), 9 asistencija, 8 ukradenih, 4 izgubljene lopte.

UNIKAHA: Boatrajt 5, Fernandez 5, Salin 3, Milosavljević 6, Šermadini 2, Vačinski 3, Roberts 3, Lesor 3, Vildžer 11. Timski: 5/12 za dva, 10/20 za tri, 1/1 penali, 9 skokova (sve u odbrani), 9 asistencija, 3 ukradene, 10 izgubljenih lopti.

20' Dobrić, pa Nenadić kradu loptu Unikahi, a Reglend ne uspeva da u poslednjem napadu nabaci "alej-up" Odžu.

20' Reglend je večeras rešen da dokaže kako zna da igra odbranu, za razliku od dosadašnjih mečeva. Ponovo je primorao goste na izgubljenu loptu.

19' 56:41 Raste prednost crveno-belih pred poluvreme. Posle tajm-auta, Simanić je ekspresno postigao trojku, a Reglend treći put oteo loptu Boutrajtu. Novo maksimalno vođstvo Zvezde.

18' 49:41 Kao i Nenadić, Perperoglu i Faje, Davidovac takođe daje doprinos Zvezdinom "plusu". Svojim desetim poenom dooneo je crveno-belima dosad maksimalnu prednost, "plus 8". Dobija aplauz na putu ka klupi.

16' 43:39 Fernandez je odmah postigao trojku, na šta mu je Davidovac odgovorio poenima iz reketa. Veoma dobar nastup Zvezdinih rezervista u ovom delu meča, na čelu sa Nenadićem.

15' 41:36 Revija trojki u "Pioniru". Faje i Nenadić postigli su još po jednu za Zvezdu, a Roberts za Unikahu. Prvi put u igru ulazi Haime Fernandez, heroj Unikahinih pobeda protiv Zvezde i Reala.

14' 33:33 Lepa asistencija Nenadića za Odža, koji poentira iz reketa. Na drugoj strani, Milosavljević ubacuje svoju drugu trojku, a Nenadić potom opet pogađa, za dva.

12' 29:30 Nenadić ostaje sam na distanci i ubacuje trojku, da vrati vođstvo crveno-belima (29:27). Međutim, prednost nije dugo trajala, jer je Boatrajt vratio trojku.

- kraj prve četvrtine -

10' 26:27 Faje smanjuje minus, a Dobrić trojkom vraća razliku na poen.

10' 21:27 Trojke su Unikahino oružje večeras. Milosavljević je pogodio svoju prvu, a šestu timsku (6/8).

8' 18:19 Reglend uzima loptu Rajanu Boatrajtu, nekadašnjem "pleju" Cedevite, pretrčava sa njom teren i pogađa za "minus 12". Posle njegovog osmog poena, ekipe odlaze na prvi tajm-aut.

6' 12:17 Reglend hvata ritam i približava domaće na "minus 2" (12:14), ali Vačinski potom kažnjava lošu Dobrićevu reakciju u odbrani. Još jedna trojka Unikahe.

5' 6:11 Vildžer u odličnom ritmu na pčetku. Ubacio je još jednu trojku.

4' Snažna blokada Simanića, za koju se nije nagradio trojkom.

3' 4:8 Salin pogađa prvu trojku za goste,a Vildžer donosi prvo vođstvo Špancima. Potom pogađa i trojku.

1' 2:0 Za početak utakmice, šut Berona kraj čeone linije i pogodak.

Startne petorke

ZVEZDA: Reglend, Beron, Dobrić, Simanić, Odžo

UNIKAHA: Roberts, Salin, Milosavljević, Vildžer, Lesor

Sudije: Fernando Roča, Sefi Semeš, Robert Viklicki

Ekipa Milana Tomića od 18.45 časova zaigraće u dvorani "Aleksandar Nikolić" meč protiv španskog rivala, u kojem nijedan tim neće imati rezultatski imperativ.

Srpski šampion je već završio učešće i nema šanse da prođe, dok je Unikaha već izborila plasman.

U takvoj situaciji, ovo će biti oproštaj crveno-belih od evro-košarke, sa kojeg će sigurno odsustvovati samo duže vreme povređeni Branko Lazić. Sa druge strane, očekuje se da plejmejker Džo Reglend bude u sastavu nakon jednog propuštenog meča, kao što bi trebalo očekivati i povratak Milana Tomića na klupu, sa koje je u subotu protiv Olimpije odsustvovao zbog bolesti.

Zvezda i Unikaha neretko su se prethodnih godina sretali u Evroligi, a oba duela u "Pioniru" završena su pobedom crveno-belih.

Među gostima će i večeras biti nekadašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević, starosedelac u ekipi iz Malage, za koju igra od 2017-.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC