• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Propuštena prilika za učenje

Autor mondo.rs

Trener Partizana nezadovoljan slabom energijom ekipe u poslednjoj utakmici u okviru Top 16 faze Evrokupa.

 Trinkijeri: Propuštena prilika za učenje Izvor: MN PRESS

Andrea Trinkijeri kritikovao je igru svojih izabranika u meču protiv Albe, od koje su doživeli najubedljiviji poraz otkako je početkom novembra italijanski stručnjak nasledio Nenada Čanka - 97:74.

Uz to su crno-beli zabeležili rekordni "minus" u jednoj četvrtini pod Trinkijerijevim vođstvom, 11:29 u drugih 10 minuta.

"Potpuno zaslužena pobeda Albe. Igraju kvalitetnu košarku i vrlo dobar su tim. Srećan sam što je Partizan jedini u ovoj grupi koji ih je bar jednom savladao, a što se tiče naše večerašnje partije, u njoj nije bilo ničega dobrog. Nismo uspeli da im pariramo energetski i tako smo propustili priliku da nešto naučimo", rekao je Trinkijeri.

Aleks Renfro osvežio je uspomene nastupom na svom nekadašnjem parketu, budući da je u sezoni 2014/15 bio igrač Albe.

"Moram da čestitam Albi. Odličan su tim, a večeras im je ruka bila 'usijana'. Mogli smo bolje da branimo njihov šut za tri poena, da im uskratimo neke otvorene pozicije, ali igrali su zaista odlično. Meni lično je jako drago što sam ponovo došao u Berlin".

Aito Garsija Reneses izvukao je veliku korist iz ove utakmice, budući da je njegov tim trojkom Gifaja u poslednjem sekundu došao do ukupne koš-razlike "plus 36" i na taj način nadmašio Asvel, osvajača grupe F.

To može da bude važno ako se Alba i Asvel budu sastali u polufinalu plej-ofa i onda će Berlinci imati prednost domaćeg terena u prvoj utakmici serije.

"Moji igrači zaista vole da igraju košarku. Nismo imali imperativ pobede, ali oni su ipak odigrali sjajnu utakmicu, visokog intenziteta, što se u takvim mečevima obično ne događa. Vrlo sam zadovoljan zbog toga, time smo pokazali poštovanje i prema našim navijačima", ocenio je prekaljeni španski strateg.

Alba će se u četvrtfinalu Evrokupa, počev od 5. marta, sastati sa Unikahom. Igraće se na dve pobede.

Partizan se sada okreće ABA ligi, u kojoj ga kroz tri dana čeka derbi protiv Budućnosti, a nakon toga je na programu završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu, počev od četvrtfinala protiv Novog Pazara.

Alba - KK Partizan 97:74 Evrokup 2018-19 Top 16 faza poslednje kolo
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC