• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: Ovo nam je falilo!

Autor mondo.rs

"Neke utakmice smo igrali košarkaški bolje, ali večeras smo imali želju za pobedom kao nikad!".

 Andrea Trinkijeri poslije pobjede Partizana nad Budućnosti - Ovo nam je trebalo Izvor: MN PRESS

"Čestitam svojim igračima na velikoj borbi. Igrali smo bez dva važna igrača i odigrali smo tvrdo, borili smo se, dobili smo evroligaša. Bila je napeta, teška utakmica, ali smo igrali kao tim i na kraju smo dobili veliku utakmicu kod kuće. To nam je malo falilo", rekao je posle trijumfa u derbiju protiv Budućnosti Partizanov trener Andrea Trinkijeri.

U čvrstoj borbi pred punim tribinama "Pionira", crno-beli su kontrolisali rezultat i uspeli da ostvare "dupli" trijumf, jer sada imaju identičan skor kao i branilac titule, ali i bolji odnos u međusobnim susretima.

"Samo sam želeo da moja ekipa ne igra prestrašeno", rekao je Trinkijeri, dok je nekoliko puta provlačio odsustvo važnih igrača Radeta Zagorca i Alekseja Nikolića.

"Fale dva bitna igrača, kompletno se poremetila rotacija bekova, ali neki put se desi da se te stvari pretvore u energiju, želju, strast. Samo sam želeo da ekipa igra bez straha utakmicu. Imali smo greške, imali smo 20 izgubljenih lopti, joj! Mislim da nikad nećemo do kraja sazreti... Međutim, imali smo i 25 asistencija i mislim da smo odigrali čvrstu utakmicu".

 "Malo smo promenili rotaciju, malo 'spacing', imao sam dva treninga zaredom gde sam to mogao da uradim. Ali, mislim da je nastala promena 'u glavi' naših igrača. Igrali su SA publikom i bez ikakvog pritiska", objasnio je Italijan.

U komentaru uspeha, Trinkijeri je naglasio da se ovakvi mečevi često rešavaju individualnim bitkama na terenu.

"Velike utakmice se dobijaju na zicer, na blokadu, da se igrači bacaju na svaku loptu, da kad oni hoće pas mi taknemo loptu četiri puta. Da igrači 'dobiju' suprotnog igrača - 'plej' 'pleja', bek beka. Nema tu puno 'kuvanja'. To je - 'ja protiv tebe, pa da vidimo ko je bolji'".

Trinkijeri je naglasio važne doprinose nekoliko svojih igrača, a u svom stilu je govorio o Amaru Gegiću.

"Što se tiče Amara, za njega su dobar posao napravili moji pomoćnici, Aco (Matović) i Vlado (Šćepanović). Prve tri akcije je zabrljao, a onda sam tražio iza klupe nož, pištolj, pa su me zaustavili. Neki put moraš da pružiš podršku da bi dobio nešto. Igrao je fantastično!"

Upitan da li je njegov tim protiv Budućnosti odigrao najkonstantnije ove sezone, Trinkijeri je rekao da još ne zna odgovor.

"Pogledaću snimak. Mislim da smo igrali čvrsto. Uvek 'vežemo' tri-četiri loše odbrane i napada, ali ovog puta nismo ušli u depresiju. To je razlika. Nismo najsjajnije igrali, ali smo igrali čvrsto. Neke utakmice smo igrali košarkaški bolje, danas lopta nije išla jako brzo, ali smo imali želju da pobedimo kao nikad!", naglasio je Italijan.

Pogledajte najzanimljivije detalje derbija:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC