• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Neke stvari nas stalno vraćaju nazad

Autor mondo.rs

Selektor Srbije žali zbog grešaka u Talinu proisteklih iz neuigranosti i nada se pojačanjima za odlučujući meč kvalifikacija za Mundobasket protiv Izraela.

 Aleksandar-Djordjevic-Dragan-Milosavljevic-izjave-posle-meca-Estonija-Srbija-71-70-Mundobasket-2019 Izvor: MN PRESS

Aleksandar Đorđević opširno je na konferenciji za novinare govorio o porazu od Estonije (71:70), kojim su "orlovi" sprečeni da kolo pre kraja obezbede nastup na Svetskom kupu u Kini, septembra ove godine.



Selektor je priznao da je negativan rezultat ostavio traga na igrače u svlačionici.

"Oseća se ovaj poraz, kako da ne... Mislim da smo izgarali na terenu, da smo dali sve od sebe, ali košarka je igra automatizma, igra pameti, nekad i sreće", počeo je svoje izlaganje.

"Mislim da smo imali dosta izgubljenih lopti, koje nisu smele da se dese. Morali smo da igramo mirnije, staloženije, još više da guramo loptu na niski post. Šteta što je Raduljica ušao u probleme sa faulovima, pa ga nismo imali tokom većeg dela utakmice. To je jedan od razloga što nismo imali unutrašnju igru na kakvu smo računali. Umesto toga, uputili smo nekoliko zbrzanih šuteva u četvrtoj četvrtini, iz neizgrađenih pozicija, gde smo mislili da će taj šut da vredi pet poena".

O Estoniji, koja je u poslednjih devet minuta nadoknadila osam poena zaostatka, potpuno se vrativši u život serijom od 13:2...

"Dobra 'pik end pop' igra Estonaca, izuzetno su brzi, atletski spremni, vertikalnošću su dobijali prednost i izbacivali lopte na čiste šuteve sa nogama na zemlji. Bilo je i naših grešaka, gde nismo stizali da izađemo na liniju tri poena. Uz to smo im dozvolili 13 ofanzivnih skokova, što nam je nanelo štetu pogotovo u prvom poluvremenu. Njihov skok iz naleta, sa strane pomoći, bio je apsolutno ključan. Da smo to bolje zatvarali, imali bismo par kontri i lakih poena, pa bi možda otišli na odmor sa većom prednošću".

Đorđević je ocenio da je domaća ekipa igrala "dosta prljavo" i fizički jako, ali da su "orlovi" znali da će biti tako.

"Serija trojki može da im da krila. Dugo su zajedno, ko zna koliko u istom sastavu, dok mi stalno gledamo ko može da se odazove, da li će neko da se povredi, kome dozvoljava klub. Te stvari nas iz nekih naših automatizama stalno vraćaju nazad".

Poraz reprezentacije Srbije pri prvoj "meč lopti" za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini.
Izvor: Youtube/FIBA

U nedelju od 16.00 je meč Srbija - Izrael, u kome nas pobeda, pa čak i poraz do 22 poena razlike ako Gruzija ujedno savlada Estoniju u Tbilisiju, vode na Mundobasket.

"Poslednja utakmica protiv njih odlučivala je i o plasmanu na Evropsko prvenstvo 2013. Znamo šta nam je činiti. Sigurno nas čeka tvrda utakmica, protiv Izraela koji ima kvalitet i diže se kao reprezentacija. Naše je da se smirimo, da analiziramo ovu utakmicu najbolje moguće i da vidimo ko će da nam se pridruži od igrača koji igraju Evroligu. Micić se povredio u Kupu protiv Fenerbahčea, ima otok, ne znamo da li će ga klub pustiti. Jović je kao što znate povređen, a Lučić i Milutinov bi trebalo da budu tu", završio je Đorđević.

Dragan Milosavljević je uz Stevana Jelovca bio najpouzdaniji igrač Srbije, dok je nedovoljno spremni Miloš Teodosić drastično pao u četvrtoj četvrtini.

"Očekivali smo težak meč. Stvarno smo dali sve od sebe, ali teško je ispuniti sve taktičke zamisli kada nam se sastav menja za svaku utakmicu. Bilo je izgubljenih lopti, propusta prilikom preuzimanja u odbrani i zagrađivanja koša. Oni su, s druge strane, ubacili neke bitne trojke, imali su i malo sreće. Znamo šta nas očekuje u narednoj utakmici i apsolutno smo spremni da uz pomoć pune hale ostvarimo cilj", poručio je Milosavljević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC