• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da bude pun "Pionir" i da "puca" od podrške!

Autor mondo.rs

Nije vreme za upiranje prstom i sumnje, naša reprezentacija nalazi se na 40 minuta od (ne)odlaska na Svetsko prvenstvo i sve što je momcima potrebno je bezrezervna podrška od prvog podbacivanja do poslednje sirene.

 Da bude pun "Pionir" i da "puca" od podrške! Izvor: MN PRESS

Na kraju se sve svelo na jednu utakmicu. 

Na 40 minuta.

Naša košarka već je bila u takvim situacijama, doduše u završnicama evropskih prvenstava, kada su nam pobede bile neophodne za plasmane na olimpijske igre ili svetska prvenstva.

I pobeđivali smo i gubili u takvim mečevima, ali...

...malo ko je verovao da će reprezentacija Srbije biti u situaciji da strahuje za prolazak kroz kvalifikacije. 

U prvom ikada održanom kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Kini, "B" a možda i "C" selekcija naše zemlje mučila se, mučila i mučila, a posle poraza u Talinu od Estonije situacija je postala prilično jasna: moramo da pobedimo Izrael u nedelju u "Pioniru".

Utakmica počinje u 16 časova i naši košarkaši i selektor Aleksandar Đorđević nadaju se punim tribinama i podršci od prvog podbacivanja pa do poslednje sirene.

RASPLET: I DALJE SMO BLIZU!

Deja-vu

Srbija se nalazi u istoj situaciji kao pre šest godina, kada se borila za odlazak na Evropsko prvenstvo u Sloveniji. "Orlovi" selektora Dude Ivkovića su tada, posle poraza u gostima od Estonije, dočekali i Izrael u Beogradu i pobedom obezbedili plasman na Evrobasket 2013.

"Svesni smo u kakvoj smo situaciji i znamo šta nam je činiti. Sa Izraelom nas čeka najbitnija utakmica, kao i pre nekoliko godina kada je odlučivao meč poslednjeg kola protiv njih u Beogradu za plasman na Evropsko prvenstvo", rekao je Đorđević, a prenosi Košarkaški savez Srbije.

Za siguran plasman na Mundobasket, Srbija mora da savlada rivala, a otežavajuća okolnost je što i gosti imaju šanse za plasman na završnicu.

"Sigurno nas čeka tvrd meč. Oni se dižu kao reprezentacija, imaju izuzetno kvalitetne igrače. Treba da se smirimo, analiziramo njihovu igru najbolje što možemo, ali pre svega moramo da se fokusiramo na našu igru i principe na kojima od početka insistiramo", rekao je Đorđević.

U odnosu na tim koji je nastupio u Estoniji, selektor Đorđević će za meč sa Izraelom moći da računa i na Nikolu Milutinova i Vladimira Lučića, koji su se, posle evroligaških utakmica, pridružili nacionalnom timu.

U Beogradu je i Vasilije Micić, ali je njegov nastup neizvestan zbog povrede.

Grupa L

Parovi 10. kola:

nedelja

Srbija - Izrael 16.00
Gruzija - Estonija 16.00
Nemačka - Grčka 18.00

Tabela: Grčka* 10-1, Nemačka* 9-2, Srbija 6-5, Izrael 5-6, Gruzija 5-6, Estonija 3-8.

*napomena: Grčka i Nemačka obezbedile su plasman na Eurobasket, nakon čega je ostalo samo još jedno slobodno mesto iz Grupe L.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC