• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Evo zašto Gagi i zašto na engleskom!

Autor mondo.rs

"Dragan Milosavljević nije slučajno pored mene večeras", rekao je odlučujuće pobede selektor. Stao je u odbranu igrača, Saveza i kritikovao FIBA kalendar.

 Aleksandar Đorđević o Draganu Milosavljeviću KSS i FIBA kalendaru Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Pristup i nastup košarkaške reprezentacije Srbije u utakmici odluke protiv Izraela otklonio je od starta meča i najmanju dilemu oko plasmana.

Izabranici Saše Đorđevića rutinski su pobedili goste (97:76) i ostvarili trijumf kojim su obezbedili mesto na Mundobasketu u Kini.

Posle utakmice, selektor je održao emotivan govor na konferenciji za novinare:

"Čestitke igračima, imali su najteži zadatak u ove dve godine. Ovo je velika stvar za njih. Uvek je u prozorima bilo mnogo znakova pitanja i uvek su odgovarali srcem. Nije slučajno što Dragan Milosavljević sedi do mene i što najčešće sedi uz mene, jer nas on boji energijom i srčanošću. On je savršen primer igrača koji dolazi iz Srbije i koji je postigao sve što je on uspeo", izjavio je "Sale Nacionale".

O dugogodišnjem beku "orlova" dodao je u dahu:

"Te 2015. godine izborio se za mesto na Evropskom prvenstvu tako što je trenirao tri dana sa puknutim mišićem i nikome to nije hteo da kaže, ali se ipak izborio. Onda vam to sve govori o njemu".

U nastavku izlaganja, Đorđević je davao dodatni značaj rečima dok je govorio o svemu kroz šta je prošao sa ekipom tokom kvalifikacionog ciklusa.

"Obično nisam emotivan, ali možda ću sad biti. Hijerarhija nam je bila potpuno promenjena. Kao sportisti uvek želimo fer plej utakmicu. Dovedite me u situaciju da izvedem svojih najboljih 12 igrača, da i protivnik uradi isto i da vidimo ko je najbolji. Ovako smo igrali šah sve vreme".

Izvor: MN PRESS

Selektor se vratio i na prvi kvalifikacioni meč u 'Pioniru', protiv Gruzije.

"Bilo je mnogo povređenih u našem timu. Uvek stavljam igrače u prvi plan i ponavljam 'igrači, igrači, igrači'… Moramo da shvatimo koliko su povrede važne i opasne za njihovu karijeru. Ako se osvrnemo, petorica igrača iz naše prve utakmice su u međuvremenu doživela kidanje ukrštenih ligamenata kolena. Hajde da pričamo o tome. Pa, da vidimo zašto je nekome u interesu da ih oporavlja i zašto konstantno govorim o tome".

Većinu navedenog Đorđević je rekao tokom zvaničnog programa konferencije.

"Znam zašto ovoliko pričam na engleskom. Moramo da stavimo prst na čelo i da razmislimo o tome koliko kalendar ubija njihova kolena i karijere, a na kraju i rezultate njihovih ekipa i reprezentacija", dodao je Đorđević, uz još jednu čestitku "orlovima" na ostvarenom zadatku.

Takođe, selektor je zahvalio saradnicima u Košarkaškom savezu Srbije i još jednom podigao ton, dok je naglašavao da se ne sme potcenjivati rad bilo koga iz "Kuće košarke".

"Naravno, hvala fenomenalnoj publici što nas je ispratila. Ovo nam znači mnogo. Nadam se da ovu podršku košarkaška reprezentacije Srbije nikad neće izgubiti. Hvala svima u KSS, profesionalcima koji su odradili sjajan posao. Ništa nismo imali da zamerimo organizaciji, imali smo putovanja čarterom, ne znam da li znate koliko je to teško obezbediti, samo da bi se igrači odmorili i imali energije..."

Za kraj, Đorđević je dodao:

"Ne potcenjujte nikad nikoga ko radi u KSS. Nikoga! Pogotovo u ovoj zemlji u kojoj svi radimo za dobrobit reprezentacije i za medalje. Niko nikada ne sme da potceni KSS i sve kroz šta je taj KSS izgrađen i šta je sve prošao u ovih 90 godina".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC