• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega prekinula Zvezdin niz, posle osam godina

Autor mondo.rs

Juniori Mege savladali crveno-bele i izborili pravo nastupa na F8 turniru u Vitoriji.

 Juniori Meg na F8 turniru Evrolige u Vitoriji Izvor: MN PRESS

Generacije i generacije juniora Crvene zvezde mts svake zime su pobeđivale na Evroliginom turniru u Beogradu i stvorile respektabilan niz učešća svog kluba na završnom turniru u svom uzrastu.

Ove godine, ta serija pobeda je prekinuta, jer je Mega u Železniku savladala crveno-bele i ostavila ih bez trofeja "Marko Ivković" posle osam godina.

Crvena zvezda - Mega 63:73 (17:22, 14:16, 19:15, 13:20)

Ovakvih epilogom, Megini juniori će četvrtu sezonu uzastopno učestvovati na Fajnal-ejtu, koji se preklapa sa završnim turnirom seniorske Evrolige i održava u istom gradu (ove godine - u Vitoriji). Sa druge strane, Zvezdina šansa da produži kontinuitet sada je potencijalna "vajld kard" pozivnica, kojom je večerašnji pobednik prošle sezone igrao na F8.

Borben meč u Železniku pripao je ekipi Branka "Zeke" Milisavljevića zahvaljujući odlučujućoj seriji na početku poslednje deonice, 12:0. Megini juniori u tim trenucima su potpuno kontrolisali skok (na kraju, 42-25!) i ispostavilo se da je to odlučujući faktor njihovog trijumfa.

Zvezda se u trećoj deonici vratila iz velikog minusa (35:48), ali u poslednjem kvartalu za to nije imala snage.

Najefikasniji igrač finala turnira "Marko Ivković" bio je krilni centar Mege Aleksandar Langović (na slici), sa 18 poena i 11 skokova. Zajedno sa saigračima, on je na kraju finala primao čestitke i medalje, dok su kraj njih bili drugoplasirani igrači Zvezde i trećeplasirani - juniori Olimpijakosa.

ZVEZDA: K. Uskoković, Pavićević 2, Karapandžić 11, Popović 9, Manojlović, Radosavljević, Vasić 9, Mašić 12, Kolarić, Tomašević 8, Dimitrijević, Živanović 12.

MEGA: V. Musić 4, Milojević, Milošević, Kljajević 9, Agoč 4, Bumbić 6, Langović 18, Andrić 13, Marković 6, Mišković, Brekić 8, Musikić 5.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC