• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić: Bilo bi super da zaigram sa Bogdanom

Autor mondo.rs

Mladi Slovenac obilježio je NBA sezonu partijama u dresu Dalasa, ali nagrada za rukija sezone, koju će najvjerovatnije osvojiti, nije ono što bi ga zadovoljilo. U razgovoru za "Glas Amerike" izdvojio je i favorite na Mundobasketu u Kini

Luka Dončić predstavio se navijačima i igračima u NBA ligi u najboljem svjetlu u prvoj sezoni nastupa u najjačoj ligi svijeta.

Mladi Slovenac u dresu Dalasa u prosjeku bilježi 21,1 poen, uz 7,3 skoka i 5,6 asistencija po meču i prvi je favorit za osvajanje nagrade za rukija sezone.

Ukoliko bi mu to pošlo za rukom postao bi tek drugi Evropljanin koji je ponio tu nagradu poslije Pau Gasola, 2002. godine.

"Mene više zanima timski uspjeh, ali svakako da bih volio da osvojim i takvu nagradu", poručio je Dončić u razgovoru za "Glas Amerike" poslije meča u Vašingtonu.

"Dobro, mislim da je moja prva sezona baš dobra, bolja nego što sam očekivao. Mislim da nećemo uspjeti u onome što sam ja želio, da se plasiramo u plej-of, ali nadam se da će sljedeće godine biti bolje", dodao je 20-godišnji igrač Dalasa.

Luka je otkrio i sa kojim srpskim igračem je posebno blizak.

"Da, Bogdan (Bogdanović) je kralj. Mnogo pričam s njim, non-stop. Možda jednog dana zaigramo zajedno, to bi bilo super".

On se osvrnuo i na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kini, na kojem on neće nastupati, jer Slovenija kao aktuelni evropski šampion nije uspjela da prođe kvalifikacije.

Dončić je izdvojio favorita za zlato, ali i imenovao selekcije koje će biti kandidati za pobjedničko postolje.

"Da, da, naravno da ću pratiti. Ja mislim da je glavni favorit, naravno, Amerika, ali ima tu dobrih ekipa - Srbija, Španija… mislim da su oni sljedeći favoriti, tako da biće vrlo, vrlo dobro Svjetsko prvenstvo", poručio je mladi Dončić.

Luka Dončić
Izvor: Youtube/OtvoreniStudio

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC