• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se spremala za plej-of: 20. pobeda u Zadru

Autor mondo.rs

Crveno-beli lako trijumfovali u Dalmaciji.

 Zvezda se spremala za plej-of: 20. pobeda u Zadru Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts odigrala je mirno i rutinski svoje poslednje gostovanje u ligaškom delu ABA lige.

Na parketu Zadra, ekipa Milana Tomića ostvarila je ubedljivu pobedu, kojom je stekla šansu da drugi put u poslednje tri sezone dočeka "jadranski" plej-of sa samo jednim porazom.

Zadar - Zvezda 69:87 (15:19, 16:18, 17:35, 21:15)

Sve je bilo jasno u dvorani "Krešimir Ćosić" tokom treće četvrtine, u kojoj je Džo Reglend ubacio 12 poena i ubrzao Beograđane dovoljno da najave debakl Zadrana. Posle tvrdog prvog dela, plejmejkeru su se priključili i ostali igrači, uključujući Kej Si Riversa, koji je posle lošeg partije na debiju u derbiju ubacio devet poena (dve trojke i polaganje uz faul).

Otpor koji je Zadar pružao u prvom delu zavisio je u dobroj meri od napada gostiju. Kada su Beograđani počeli da konstantnije pogađaju, Dalmatinci su se brzo predali i na momente bez reakcije gledali pogotke iz daljine i zakucavanja crveno-belih.

Na tribinama je bilo uvredljivog skandiranja za Srbe, ali i češćih povika "uprava, odlazi". Zadar je ovim porazom došao u situaciju da mora da pobedi Igokeu ili će u poslednjem kolu zavisiti i od rezultata Olimpije i Krke.

Za to vreme, Tomićev tim misliće o plej-ofu, za koji će narednog vikenda imati generalnu probu u poslednjem kolu protiv Mege.

- kraj utakmice, ubedljiva pobeda Zvezde -

35' 55:80 Kej Si Rivers koristi finiš utakmice da se razigra. Nakon dve trojke, pogodio je i posle prodora, uz faul.

33' 51:75 "Uprava odlazi, uprava odlazi", pevaju navijači Zadra, nezadovoljni rezultatom i situacijom u svom klubu. Za to vreme, Reglend je dao još jednu trojku, nakon što je i Litl na drugoj strani pogodio još jedan šut iz daljine (22 poena).

30' 48:72 Reglend pogađa još jednu trojku i svoj 12. poen u ovoj četvrtini. Odmah potom, asistira Kej-Si Riversu, za njegov prvi koš u Zvezdinom dresu. Crveno-beli su razbili domaće u ovoj deonici. Sa tribina se čuju zvižduci za igrače Zadra.

29' 43:64 Cirbes promašuje sa poludistance, a Simanić hvata loptu i ukucava je u obruč, dok su igrači Zadra gledali bez reakcije, očigledno sve pomireniji sa (ubedljivim?) porazom.

26' 37:55 Faje trojkom kažnjava veliki propust defanzive domaćih i donosi Zvezdi novu najveću prednost. Crveno-beli su u trećoj četvrtini značajno popravili procenat šuta iz igre i samo to im je nedostajalo da već u prvom delu ne vode ovolikom razlikom.

25' 35:50 Džo Reglend ubacuje trojku za maksimalno vođstvo srpskog tima (35:50). Kratko koškanje Zvezdinog pleja i Luke Božića potom oko lopte, koju Amerikanac nije hteo da da domaćem krilnom centru. Kao i obično, sa tribina se čuje pesma "Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina"

20' 29:37 Beron i Simanić pred pauzu odvode Zvezdu na maksimalni "plus".

14' 21:24 Luka Žorić približava Zadrane na posed zaostatka, da održi rezultatski egal.

13' 17:24 Trojka Boriše Simanića vratila je Zvezdi mirnu prednost "plus 7". Davidovac je pokušao da vođstvo učini dvocifrenim, ali je promašio sa slične pozicije kao i prethodno Kej-Si Rivers.

8' 15:15 Čović ulazi u igru i odmah pogađa trojku za izjednačenje.

7' 15:12 Mario Litl trojkama u uzastopnim napadima donosi Zadru prednost. Napadi Zvezde se u ovim trenucima uglavnom završavaju šutevima za tri.

5' 5:10 Nekoliko "sušnih" minuta crveno-belih prekida Bili Beron, prodorom i iskorišćenom šansom koju mu je stvorio Beron.

2' 3:6 Dobar šuterski početak Beograđana. Beron, pa Lazić ubacili su po trojku u prvim napadima (0:6). Odgovorio im je Vuković - takođe trojkom.

Startne petorke:

Zadar: Brzoja, Vuković, Dašić, Božić, Žorić

Zvezda Reglend, Beron, Lazić, Faje, Odžo

Sudije: Sašo Petek (Slovenija), Milija Vojinović (Srbija), Matej Špendl (Slovenija).

Ekipa Milana Tomića gostuje na Višnjiku, gde igra utakmicu kojoj pristupa bez rezultatskog značaja, ali ne i bez osećaja da je važno pobediti.

"Iako nemamo rezultatski imperativ, idemo u Zadar sa ambicijom da odigramo dobru utakmicu... Meč koji smo odigrali u prethodnom kolu pokazuje da nas nikakve kalkulacije ne interesuju, pristupamo svakoj utakmici kao da je od rezultatskog značaja i tako će biti i u Zadru", izjavio je pred put trener crveno-belih Milan Tomić.

Za razliku od derbija prošlog vikenda, Zvezda će u Zadru biti jača za oporavljenog Ognjena Dobrića.

Sa druge strane, Zadrani se i dalje bore za opstanak, a u prošlom kolu su sa osmoricom igrača namučili Budućnost u Podgorici. Međutim, na kraju su počeli da ih hvataju grčevi od umora, usledile su greške i ipak očekivani trijumf šampiona ABA lige.

Meč u dvorani "Krešimir Ćosić" počeće u 17 časova i možete ga pratiti u  tekstualnom prenosu na MONDU i u TV prenosu na Areni sport.

21. kolo ABA lige

Zadar - Crvena zvezda 17.00
Partizan - Igokea 19.00
Cibona - Krka 21.00

u nedelju

Olimpija - Cedevita 17.00
Mornar - FMP 19.00

Mega - Budućnost 18.00

Tabela: Crvena zvezda mts 19-1, Budućnost 14-6, Cedevita 14-6, Partizan 13-7, Mega 10-10, FMP 9-11, Cibona 8-12, Zadar 7-13, Igokea 7-13, Mornar 7-13, Olimpija 6-14, Krka 6-14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC