• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Partizanu želim CSKA, Fener i Real!

Autor mondo.ba

Dragan Nikolić nije bio nezadovoljan željom i energijom njegovih igrača na gostovanju protiv Partizana. Ne zamjera im ni 28 odsto šuta iz igre. A, crno-bijelima želi ABA titulu i Evroligu.

 Izjava Dragan Nikolić nakon poraza od Partizana u 21. kolu ABA lige  Izvor: MN PRESS

Igokea nije uspjela da iznenadi Partizan u 21. kolu ABA lige.

Beograđani su zabilježili očekivanu pobjedu (67:57)uz još jednu odlična partiju Džoka Lendjela koji je postigao 17 poena uz 70 odsto šuta iz igre.

Igosi nisu bili ni blizu tako raspoloženi.

Tim Dragana Nikolića je šutirao mizernih 28 odsto iz igre i teško je sjetiti se lošije napadačke partije neke gostujuće ekipe u dvorani "Aleksandar Nikolić"...

Ipak, gosti su prikazali veliku borbenost i želju za pobjedom što je natjeralo publiku da ih nagradi aplauzom na kraju susreta.

"Dali smo sve od sebe, ali to u ovom momentu protiv Partizana koji je u uzletu nije bilo dovoljno. Druga četvrtina, ali ne odbrana, nego šut gdje nebitno koja tri igrača šutiraju nula od 15. Ali su dali sve od sebe, nisam ljut na njih. Partizan se iz tog razloga odvojio i stvorio prednost koju smo mi jurili ali nismo uspjeli da stignemo u drugom poluvremenu. Tad su nas trojke Veličkovića i Gegića definitivno prelomile i to je na kraju donijelo Partizanu zasluženu pobjedu", istakao je trener Igokee.

Izvor: MN PRESS

U pripremi utakmice Igokea je posebno obratila pažnju na unutrašnju igru Partizana i pik igru.

"Ideja je bila da branimo pas u dubinu. Na osnovu nama dostupnog materijala zaključili smo da je Partizan izuzetno čvrst, vidi se napredak, naravno ima tu i nekih novih igrača koji su došli tokom sezone, ali to je najmanje bitno u cijeloj priči. Digli su se energetski i izuzetno im je bilo stalo da dođu do pobjede. Taj pas u dubinu i 'pik' smo probali da branimo, posebno Pejdža i saradnju visokih igrača. Nismo odradili loš posao, ali došlo je do lakih poena iz kontranapada zbog toga što smo promašivali otvorene šuteve".

Nikolić je Partizanu pred predstojeći plej-of poželio osvajanje titule i da naredne godine ponovo u Beogradu dočekuju najbolje timove Evrope.

Gagi Nikolić poznat je kao navijač Partizana i zbog toga prilikom svakog gostovanja u "Pioniru" biva pozdravljen srdačnim aplauzom. Tako je bilo i u subotu uveče.

"Šta sam imao da kažem o srpskim 'Boston Seltiksima' sam rekao u najavi utakmice i želim im da sljedeće godine igraju protiv Reala, Fenerbahčea, CSKA i to po meni nije tako daleko i možda je vrijeme za to. Mi sljedećeg vikenda imamo najvažniji meč na svom terenu gdje prikazujemo dobru energiju i od te utakmice apsolutno u ovom momentu zavisimo", zaključio je Dragan Nikolić.

Igokea u posljednjem kolu u Laktašima dočekuje Zadar i pobjedom bi osigurala opstanak u ABA ligi, dok i uz poraz može ostati u regionalnoj eliti ako se poklope rezultati na ostalim mečevima. Partizan u posljednjem kolu igra protiv FMP u Železniku.

Potom ga očekuje plej-of koji počinje za dvije sedmice.

ABA Liga 2018/19 highlights, Round 21: Partizan NIS - Igokea (9.3.2019)
Izvor: YouTube/ ABA liga j.t.d.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC