• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalates! "Luda" trojka za trijumf u Moskvi

Autor mondo.rs

Panatinaikos poslije više od osam godina kao gost slavio pobjedu nad CSKA.

Legendarni koledž trener Rik Pitino i američki Grk Nik Kalates, vode Panatinaikos ka Top 8 fazi Evrolige, nakon što je u januaru djelovalo da je to praktično nemoguće.

"Zeleni" su tada imali skor 8-12, a onda zabilježili pet pobjeda uz jedan jedini poraz od Fenerbahčea. Treću pobjedu zaredom na gostujućim parketima ostvarili su nad CSKA u Moskvi, gdje su prethodno slavili decembra 2010, predvođeni Željkom Obradovićem i Dimitrisom Dijamantidisom.

Presudio je Kalates, vjerovatno najlošiji šuter među elitnim evroligaškim igračima, trojkom sa oko osam metara!

Nakon što je Vil Klajburn iskoristio jedno slobodno bacanje i donio "armejcima" vođstvo od 77:75, igrači gostujućeg tima kao da nisu znali kako da iskoriste preostalih devet sekundi.

Lopta je u toj konfuziji i oklijevanju došla do usamljenog Kalatesa, koji je uputio toliko neprecizan šut, da je lopta pogodila tablu skoro metar iznad obruča i potom prošla kroz njega!

Smijao se i on sam, jer pitanje je da li je ikad u karijeri riješio utakmicu na taj način, posebno meč ovakve važnosti. Ali, kako često kažu treneri, sreća se zaslužuje.

Na kraju, CSKA - Panatinaikos 77:78 (20:18, 21:17, 18:23, 18:20)!

Time su Atinjani došli na granicu od 50 odsto uspješnosti (13-13) i diobu osmog i devetog mjesta na tabeli... Ni manje ni više, nego sa gradskim rivalom Olimpijakosom, sa kojim se ovih dana "nude" za članstvo u ABA ligi!?

PAO u preostala četiri kola ima povoljan raspored, pošto tri meča igra u svojoj dvorani, protiv direktnog konkurenta Baskonije, Reala i Budućnosti, a gostuje samo još Armaniju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC