• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda poslala poruku pred plej-of: Stotka!

Autor mondo.rs

Iako je za Crvenu zvezdu utakmica protiv Mege bila bez takmičarskog značaja, Milana Tomića može da raduje ozbiljnost njegovih košarkaša i odlična partija pred početak plej-of borbe.

 Zvezda poslala poruku pred plej-of: Stotka! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts regularni deo ABA lige završila je skorom 21-1!

Izabranici trenera Milana Tomića su u poslednjem meču pred početak polufinalne plej-of serije protiv Partizana, koja startuje narednog vikenda i igra se na dve pobede, odigrali odličan meč protiv Mege i ubedljivo slavili u hali "Aleksandar Nikolić".

Samo na početku Mega je pokazala dobru igru i imala prednost, da bi Zvezda u drugoj četvrtini (37:10) uz pomoć Riversa i Davidovca "dodala gas" i pobegla im daleko.

Ovo je ujedno i 15. pobeda Crvene zvezde u isto toliko utakmica protiv Mege koja je ove sezone sa Gogom Bitadzeom u sastavu igrala odlično i delovalo je u jednom trenutku da će konkurisati za plej-of, međutim od njegovog odlaska u Budćnost, u decembru, ekipa je krenula da posrće i odavno je ostala bez šansi za sam vrh.

Što se tiče Crvene zvezde, oni su pokazali da su s pravom cele sezone lideri ABA lige i verovatno prvi favoriti za osvajanje šampionskog pehara.

CRVENA ZVEZDA - MEGA 100:76 (20:23, 37:10, 25:25, 18:18)

Zvezda - Mega
Izvor: YouTube/Aba League


Mega je dobro počela utakmicu i konstantno bila u prednosti zbog mnogobrojnih izgubljenih lopti Zvezde, kao i odlične igre Edina Atića koji je u tom kvartalu postigao 11 poena, ali kao da su potpuno ostali bez ritma u drugoj deonici kada je Zvezda krenula odlučnije.

Trojkom Davidovca otišli su na "plus sedam", zbog čega je Milojević bio besan na tajm-autu upitavši svoje igrače kako su sve uprskali za dva minuta, da bi potom šou imao Rivers.

Novi Amerikanac u dresu Crvene zvezde, kome je ovo bila treća utakmica u novom klubu, postigao je dve trojke i ukupno vezao devet poena, da bi Mega srljala iz greške u grešku, čak su nepravilno izveli i aut, dok su crveno-beli te poklone prihvatali s osmehom i na poluvreme otišli s ogromnom prednošću (57:33).

U nastavku meča domaći košarkaši su samo zadržali podjednako visak ritam, pogađali za tri poena kada bi Mega "živnula", dok su Cirbes i Odžo bili prejaki za Megu u reketu.

Izvor: MN PRESS


Upravo je Odžo podelio sa Simanićem priznanje za najefikasnijeg pojedinca kod Zvezde (14 peona), s tim da je Nigerijac imao dva skoka više (9-7), a vredi napomenuti da su se svi igrači koje je Tomić koristio u rotaciji - i upisali u strelce.

Dvocifren doprinos dao je Kej Si Rivers (11 poena, 2/5 za tri), dok su po deset poena imali Perperoglu, Beron i Dobrić, čijim zakucavanjem je i stavljena tačka na meč.

Kod Mege su veći doprinos dali Nikola Mišković (15), Edin Atić (14) i Zoran Nikolić (12).

ZVEZDA: Reglend 4p, 7as, 3izg, Čović 4p, 3as, Perperoglu 10p, 4sk, Davidovac 8p, 5sk, 3as, Lazić 3p, Faje 4p, Beron 10p, Dobrić 10p, Simanić 14p, 7sk, 3as, Rivers 11p, Cirbes 8p, Odžo 14p, 9sk.

MEGA: Marjanović 2p, Ašćerić 11p, Mišković 15p, 6sk, Čarapić 3p, Atić 14p, 5ukr, 5izg, Cerovina 7p, Nikolić 12p, 8sk, Mokoka 7p, 7sk, Fundić 2p.

ABA LIGA 22. KOLO

FMP - Partizan 73:72
Zvezda - Mega 100:76

odigrano u petak

Cedevita - Mornar 94:80

u nedelju

Igokea - Zadar 17.00
Budućnost - Cibona 19.00
Krka - Olimpija 21.00

TABELA: Crvena zvezda mts 21-1, Cedevita 16-6, Budućnost 15-6, Partizan 14-8, Mega 10-12, FMP 10-12, Cibona 9-12, Mornar 8-14, Zadar 7-14, Igokea 7-14, Olimpija 6-15, Krka 6-15.


N     A     J      A      V     A

Na zatvaranju regularnog dela ABA lige - srpski derbi!

Crvena zvezda mts će od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić" dočekati Megu u utakmici bez naročitog takmičarskog značaja, ali koja će svakako treneru Milanu Tomiću pomoći da još malo podigne formu ekipe pred plej-of, dok Dejan Milojević želi od svojih mladih momaka da pobedom potvrde drugu najbolju poziciju otkako se takmiče na Jadranu.

Mega je odlično počela sezonu, potom očekivano pala posle odlaska Goge Bitadzea, tako da je odavno jasno da su izpali iz kombinacija za plej-of, dok je "plafon" sada peto mesto.

S druge strane Crvena zvezda briljira tokom čitave sezone u ABA Ligi i do sada je poražena u samo jednom susretu, a sada je jasno da ih u polufinalu očekuje meč sa Partizanom, na dve dobijene utakmice.

Ovo je treći susret Mege i Zvezde ove sezone, a oba duela ubedljivo je dobio tim Milana Tomića. Prvo je u ABA ligi bilo 78:68, dok je u Kupu Radivoja Koraća rezultat bio 92:73.

Meč možete pratiti na TV Arena Sport i u tekstulanom prenosu na MONDU.

IZ MINUTA U MINUT:

- ČETVRTA ČETVRTINA -

40' [100:76] - Kraj!

39' [100:75] -
Stotka na minut i po do kraja. Dobrić sjajno kuca na pas Berona.

37' [98:72] -
Sjajna blokada Simanića, verovatno potez utakmice do sada, pa Ognjen Dobrić postiže trojku zbog koje tajm-aut traži Dejan Milojević.

36' [95:72] -
Majkl Odžo se razigrao u ovim trenucima, Mega mu ne može ništa.

34' [90:70] -
Nakon nekoliko loših kontri Mege trojku pogađa Cerovina, dok pod košem promašaj popravlja Fundić. Majkl Odžo odlazi na devet poena, lako se snašao pod košem Mege, dok je Perperoglu napao Mokoku i iz teške situacije pogodio za 90 poena Zvezde.

32' [85:62] -
Simanić otvara poslednju deonicu trojkom.

- TREĆA ČETVRTINA -

Izvor: MN PRESS


30' [82:58] -
U centru pažnje Maik Cirbes koji prvo blokira Mokoku, a onda lepo rešava situaciju pod košem na pas Filipa Čovića. Rivers promašuje trojku, a onda Perperoglu odlučniji od mladih igrača Mege. Kraj treće deonice.

29' [74:57] -
Prvi poeni za Borišu Simanića u nastavku utakmice. Lepo se snašao!

28' [71:56] -
Mišković popravlja promašaj Ašćerića, pa pogađa i dodatni penal.

26' [69:50] -
Lazić je u uglu sačekao loptu i postigao drugu trojku na utakmici.

25' [66:50] -
Zvezda održava visoku prednost, iako je Mega zaigra bolje nego u drugoj deonici. Mišković je otvorio poluvreme trojkom, međutim nije to ništa poremetilo Crvenu zvezdu kod koje Džo Reglend odlično razigrava ekipu.

ZVEZDA:
Reglend 2p, 5as, Čović 3p, Perperoglu 4, Davidovac 8p, 4sk, Lazić, Faje 4p, 2sk, Beron 5p, Dobrić 4p, 2sk, Simanić 7p, 3sk, 2as, 2ukr, Rivers 9p, Cirbes 4p, 3izg, Odžo 7p, 6sk.

MEGA: Marjanović 2p, 2izg, Ašćerić 5p, 2sk, Mišković 4p, 2ukr, 2izg, Čarapić 3p, Atić 11p, 5sk, Cerovina, Nikolić 4p, 3sk, Mokoka 4p, 6sk, Fundić, Stanić.

Izvor: MN PRESS


- DRUGA ČETVRTINA -

20' [57:33] -
Cirbes lako pogađa na pas Reglenda, potom Amerikanac i sam postiže koš, dok Mega greši i na izvođenju lopte... Milojević potpuno razočaran. Tih 13 sekundi bilo je dovoljno Cirbesu za ove poene. Kraj prvog poluvremena.

18' [50:31] -
Neće biti Tomić zadovoljan kako defanzivni skok kontroliše njegova ekipa, pošto je Mokoka lagano položio loptu nakon borbe za loptu (8 ofanzivnih skokova Mege), ali hoće sigurno tranzicijom pošto su je poenima završili Davidovac i Dobrić. 30 poena Zvezde za osam minuta u drugoj četvrtini, potpuno se raspala igra Mege.

17' [40:29] -
Mora Milojević da traži novi tajm-aut... Odličan prodor Kej Sija, koji sada već ima devet poena ove večeri.

16' [38:29]
- Nikola Mišković pogađa za dva, pa Odžo promašuje zakucavanje, ali Kej Si Rivers pogađa trojku uz faul.

Izvor: MN PRESS


14' [34:27]
- Adam Mokoka je promašio zakucavanje, ostala mu je lopta na obruču, a Dejan Davidovac posle slobodnih bacanja pogađa i trojku. Plus sedam za Zvezdu i tajm-aut Dejana Milojevića koji je nezadovoljan igrom u drugoj četvrtini.

13' [27:25] -
Prvo vođstvo Zvezde, prva trojka Kej Sija Riversa u dresu crveno-belih u Pioniru.

12' [24:25] -
Andreja Marjanović pogađa u kontri zbog čega se Milan Tomić naljutio na svoje igrače, a onda majstorija Stratosa Perperoglua iz teške pozicije. Nagazio je liniju za tri poena...

- PRVA ČETVRTINA - 

10' [20:23] -
Perperoglu je lepo spustio loptu u koš za prve poene, potom je Simanić ukrao loptu i završio kontru poenima. Kraj prve četvrtine.

9' [16:22] -
Zvezda raspoložena u šutu za tri poena pošto četvrtu za domaćina pogađa Simanić, ali je Edin Atić raspoložen još više. Pet u nizu, deset poena ukupno! Odnosno šest i jedanaest, nakon realizovanog penala zbog faula u kontri odbrane Zvezde.

7' [11:14] -
Najlepši potez dosadašnjeg toka utakmice izveo je Atić "prikucavanjem" posle promašaja, ali uzvraća Filip Čović trojkom. Ne dozvoljava Megi da uveća prednost koja nije velika, ali su od početka meča u prednosti.

6' [10:12] -
Atić promašuje otvorenu trojku, ne i Beron - iz ugla. Ulazi i Perperoglu umesto Lazića.

Izvor: MN PRESS


5' [7:12] -
Beron je pogodio sa poludistance, dok odgovara Zoran Nikolić "poluhorogom", nakon što je video da ne može da ugura Odža u koš. Nakon toga ulazi Cirbes umesto Odžа...

4' [5:10]
- Moćno zakucavanje Odža na pas Reglenda, a Ašćerić realizuje oba "penala".

2' [3:8] -
I prvi šut za tri poena Zvezde je bio precizan (Muhamed Faje), ali Edin Atić postiže i drugu za goste.

1' [0:5] -
Ašćerić trojkom otvara utakmicu u "Pioniru", potom izgubljena lopta Odža, da bi Mišković o tablu doneo nove poene Megi. 

- U startnoj postavi Zvezde su Reglend, Beron, Lazić, Faje i Odžo. Za Megu počinju Atić, Mišković, Ašćerić, Mokoka i Nikolić.

- "Očekuje nas utakmica protiv dobre ambiciozne ekipe, koja je svoj kvalitet pokazala i tokom ovogodišnjeg takmičenja. Sa druge strane, mi smo imali vremena da dobro treniramo, da se osvežimo tokom ove nedelje i pripremamo za ono to sledi. Da ne želimo nikakve kalkulacije, iako smo odavno obezbedili prvo mesto, pokazali smo i u prethodnim kolima, pa ni sada neće biti drugačije. Želimo da odigramo dobru čvrstu utakmicu, jer se pobedama pravi najbolja atmosfera za ono što sledi, a to je plej of", kazao je Milan Tomić na konferenciji pred meč.

- "Pred nama je poslednja utakmicu u ABA ligi ove sezone, protiv izuzetno kvalitetne ekipe Crvene zvezde koja je do sada imala samo jedan poraz. Uz agresivnu odbranu i dobru energiju, pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu, a utakmica će biti i prilika da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetnije ekipe u ligi", kazao je Dejan Milojević pred meč.

- U prvom meču dana u ABA Ligi, sastali su se FMP i Partizan.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Dejan Milojević je izjavio poslije poraza od Budućnosti da će biti puno bolje protiv Crvene Zvezde, kad ono šest puta gore. I na kraju petnaesti poraz u ABA ligi od iste.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC