• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Martovsko ludilo": Kraj za Djuk i Zajona

Autor mondo.rs

Poznati su učesnici Fajnal fora, koji je na programu od 4. do 6. aprila u Mineapolisu. Blu Devilsi drugu godinu zaredom poraženi u dramatičnom regionalnom finalu.

U polufinalu NCAA šampionata naredne subote u Mineapolisu sastaće se Virdžinija - Oburn i Mičigen Stejt - Teksas Tek.

Poslastica minulog vikenda bilo je finale regije Istok, u kome je Mičigen Stejt eliminisao Djuk rezultatom 68:67.

Djuk je u "Martovsko ludilo" ušao kao prvi favorit, predvođen sa klupe prekaljenim Majkom Kžiževskim, dok su na terenu glavnu reč vodili momci kojima se "smeše" visoke pozicije na junskom draftu - čudo prirode, Zajon Vilijamson i Ar Džej Beret.

Bio je to sjajan meč, pun preokreta i već u prvom poluvremenu je Mičigen Stejt na seriju Blu Devilsa 12:0, za vođstvo od 21:30, odgovorio serijom 13:0, zahvaljujući kojoj je na odmor otišao sa četiri poena prednosti - 34:30.

IZO SMANJIO NA 2:11

Trener Mičigen Stejta Tom Izo do nedelje je protiv Majka Kžiževskog imao skor 1:11 u mečevima "Martovskog ludila". Zato nema sumnje da je i za njega na ličnom planu ovo ogromna pobeda.

Tokom čitavog drugog poluvremena gledali smo smenjivanja u vođstvu, a kada se činilo da Spartansi nemaju odgovor na atletski dominantnu petorku Djuka, Kasijus Vinston je majstorski pronašao pod košem Ksavijera Tilmana (65:66), a Keni Goins 38 sekundi pre kraja ubacio trojku za 68:66.

Beret je šest sekundi pre kraja uspeo da ubaci samo jedno slobodno bacanje i to je bio kraj za Djuk, koji je i prošle godine ispao na poslednjoj prepreci pred Fajnal for, izgubivši od Kanzasa u produžetku.

Vinston je bio najbolji u timu Mičigen Stejta sa 20 poena, 10 asistencija i četiri ukradene lopte, Tilman je dodao 19 poena i devet skokova, dok je na drugoj strani dominirao Vilijamson (24p, 14sk, 3ukr, 3blk), a pratio ga Beret (21p, 6sk, 6as).

NCAA Martovsko ludilo 2019, Mičigen Stejt - Djuk 68:67
Izvor: Youtube/NCAA March Madness

Oburn je u finalu regije Srednji zapad pobedio Kentaki 77:71 posle produžetka, a dodatnih pet minuta igralo se i u meču za titulu Juga, između Virdžinije i Perdjua - 80:75, uz 42 poena Karsena Edvardsa u poraženom timu.

Teksas Tek na Zapadu je bio bolji od Gonzage, rezultatom 75:69.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC