• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davidovac: I stranci su svesni šta ovo znači

Autor mondo.rs

Bek Crvene zvezde kaže da je čitav tim od početka sezone trenirao za utakmice kao što je subotnji "večiti" derbi, koji će odlučiti ko će u finale ABA plej-ofa.

 Dejan-Davidovac-najava-majstorica-polufinala-ABA-plej-ofa-KK-Crvena-zvezda-KK-Partizan Izvor: MN PRESS

Prethodnih dana pričali su predsednici i treneri Crvene zvezde i Partizana, a u manjoj meri i igrači.

Ali, sve su bliži minuti odluke, tokom kojih će glavna uloga pripasti momcima na parketu, koji će onim što najbolje znaju pokušati da uvedu svoj tim u finale plej-ofa ABA lige.

Zvezda dočekuje Partizan u "majstorici" polufinala (18.00, Arena sport 1), kako kaže Dejan Davidovac, spremna da posle 1:1 ostvari pobedu kojom bi definitivno slomila otpor najljućeg rivala.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Partizana, kao i svaka do sada. Sastali smo se četiri puta u poslednjih mesec i po, odlično se poznajemo i u subotu neće biti spektakularnih iznenađenja. Imali smo vremena, spremni dočekujemo odlučujuću utakmicu i nadamo se pobedi", rekao je Davidovac na konferenciji za novinare.

Kako prići trezveno tako važnom duelu, od čijeg ishoda bitno zavisi status kluba u narednoj sezoni?

"Trema nestaje na terenu. Početkom sezone rekli smo da je naš cilj osvajanje ABA lige i ako hoćemo da ostvarimo taj cilj, moramo da pobedimo".

Zvezda ima čak sedmoricu stranaca, od kojih je Džo Reglend povređen, tako da će u "majstorici" pola ekipe činiti igrači bez srpskog pasoša u džepu. Da li oni shvataju specifičnu težinu predstojećeg derbija?

"Ne tako davno igrali smo finale Kupa, tako da mislim da su svesni šta nosi ova utakmica. Ovo je sad praktično kraj sezone. Cele sezone smo radili da bismo odigrali utakmicu kakva je sutrašnja i sigurno su svi svesni šta je ulog".

Davidovac je uz Filipa Čovića i Bilija Berona bio junak Zvezdine pobede u prvoj utakmici. Pre dva meseca u Nišu, a i mnogo puta ranije - prošle sezone i u Evroligi - pokazao je da ima ono što se traži u velikim mečevima.

S obzirom na Reglendovo odsustvo, nema sumnje da će oči navijača crveno-belih opet biti uprte specijalno u ovu trojicu igrača...

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

CJELU SEZONU ZVJEZDA RADILA ZA OVU UTAKMICU I ONDA ĆE VEČERAS IZGUBITI OD PARTIZANA TAKO SU ISTO RADILI PROŠLE SEZONE A ONDA U POLUFINALNOJ SERIJI SA PODGORIČANIMA PRIREDILI ŠOK TUGU NEVJERICU DELIJAMA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC