• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Odbrana, odbrana…

Autor mondo.rs

"Ako dopustite nekom timu da ostvari 70 odsto šuteva za dva, ne možete reći da ste igrali dobro u defanzivi. Čak i kada je odbrana bila dobra, nije valjalo u napadu", poručio srpski trener posle poraza od Žalgirisa

 Željko Obradović Odbrana  Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Žalgiris je posle debakla u Istanbulu, u prvom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige protiv Fenerbahčea, uspeo da zbije redove i izjednači rezultat u seriji na 1:1.

Ostvario je važnu pobedu i to na gostujućem terenu, koji je ove sezone bio neosvojiv za rivale, i napravio sjajnu uvertiru pred nastavak serije u Kaunasu.

Tim Željka Obradovića uspeo je da meč uvede u neizvesnu završnicu, ali ne i da napravi preokret – 80:82.

"Žalgiris je odigrao odlično u drugom meču. Očekivali smo posle ubedljive pobede na startu reakciju protivnika, ali se nismo dobro pripremili za nju. Imali smo šansu za pobedu, ali ju je Žalgiris zaslužio. Mi nismo bili na potrebnom nivou za trijumf u meču plej-ofa Evrolige", poručio je Obradović posle poraza svoje ekipe.

Fenerbahče sada očekuju mečevi u Litvaniji, na kojima će, pre svega, morati bolje da odigraju u odbrani.

"Naša odbrana bila je drugačija nego na prvoj utakmici i odgovornost za to je na treneru. Ako nekom timu dozvolite da ostvari 70 odsto uspešnih šuteva za dva, onda ne možete da kažete da ste igrali odbranu. Čak i onda kada je bila dobra, donosili smo loše odluke u napadu, žurili smo i hteli da napravimo promene na prečac. Sada kada se serija seli u Kaunas moramo dobro da se pripremimo i razumemo šta nam je potrebno da odigramo bolje", poručio je srpski trener.

Četvrtfinalna serija plej-ofa Evrolige između Žalgirisa i Fenerbahčea nastavlja se 23. i 25. aprila, duelima u Kaunasu, i igra se na tri pobede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC