• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan razbio Megu, Pušica i Trifunović za navijače

Autor mondo.rs

Neravnopravan duel ABA ligaša u derbiju 1. kola B grupe domaće Superlige. Povreda Lendejla.

Vasilije Pušica na debiju je postigao 22 poena, a Partizan u na momente egzibicionoj igri pobedio Megu na startu KLS Superlige - 102:69 (23:21, 22:8, 20:14, 37:26)!

Bek koji je nedavno završio studije u SAD i u četvrtak potpisao za crno-bele do kraja sezone, ubacio je četiri trojke iz pet pokušaja, sve u četvrtoj četvrtini.

Na to se nadovezao talentovani Uroš Trifunović, postigavši tri trojke za samo minut i po u finišu utakmice, čime je podigao publiku na noge i doprineo da se jedna obična utakmica pretvori u mini-spektakl.

Jedino što nije bilo dobro za Partizan u petak uveče je povreda skočnog zgloba, koju je u 25. minutu zadobio Džok Lendejl.

Mega je nastupila bez najboljih igrača, Goge Bitadzea i Nikole Miškovića, dok su plejmejkeri Ognjen Čarapić i Luka Ašćerić brzo zapali u probleme sa ličnim greškama. Sve to, kao i duga pauza od završetka ABA lige, doprineli su da se tim Dejana Milojevića ne predstavi u dobrom svetlu.

Doduše, ni domaćin nije bio kompletan. Osim Sija, koji nije ni licenciran za Superligu, nedostajali su Vanja Marinković i Đorđe Gagić.

Priliku za popravljanje utiska Mega će imati 2. maja protiv Novog Pazara na svom terenu. Partizan će istog dana u okviru drugog kola gostovati Tamišu u Pančevu.

Takmičenje u B grupi otvorili su u četvrtak Tamiš i Dinamik (72:64), dok će se u subotu sastati Novi Pazar i Sloboda.

U okviru prvog kola A grupe igraće Crvena zvezda - Dunav, Zlatibor - FMP i OKK Beograd - Borac Čačak, svi u subotu.

PARTIZAN: N. Janković 9 (8sk), Pejdž 7, Trifunović 9 (trojke 3/3), Pušica 22 (trojke 4/5, 4sk, 4as), Jaramaz 13 (4as), Veličković 7 (5sk, 2as, 4izg), Pecarski, Zagorac 14 (9sk, 6as, 3ukr), Renfro 9 (4as), S. Janković 5 (5sk), Lendejl 2, Nikolić 5.

MEGA: Janjić, Zarić, Marjanović 5, Ašćerić 12, Mišković, Čarapić 7 (4as, 3izg), Atić 1, Koprivica 16 (5izg), Mokoka 1 (trojke 0/5, 5as), Ilić 15 (4sk), Fundić 12 (5sk).

UŽIVO

39' Raspucao se i Uroš Trifunović! Tri njegove trojke, za 98:67.

37' Ukupno četiri trojke postigao je Pušica u poslednjoj četvrtini... za sada. Partizan vodi 87:62.

34' Pušica postiže još jednu trojku - 76:47!

31' Solidan debi Pušice. Trojkom je doneo novo maksimalno vođstvo od 25 poena razlike - 68:43. Ukupno je na 10 postignutih poena.

28' Po pitanju rezultata se ne dešava ništa specijalno novo - 58:40.

25' Džok Lendejl je povredio skočni zglob i napustio teren uz pomoć fizioterapeuta. Peh Australijanca već na startu Superlige... Doskočio je na nogu protivničkog igrača.

- Najbolji strelci: Zagorac 9, Jaramaz 6, S. Janković 5, Veličković 5, Pušica 5, Nikolić 5 - Koprivica 11, Fundić 6, Marjanović 5.

20' Partizan trojkom Novice Veličkovića uz zvuk sirene povećava na 45:29. Lagan posao za crno-bele u prvom poluvremenu, igraju onoliko koliko je potrebno, a već su se naizvodili slobodnih bacanja - 15/15! Na drugoj strani Mega šutira trojke 3/16 i ima 11 izgubljenih lopti.

15' Četiri faula Pecarskog za pet minuta na parketu. Podsećamo da je selektor U-19 reprezentacije Aleksandar Bućan saopštio spisak kandidata za nastup na Svetskom prvenstvu.

13' Koš i bacanje Pušice - 28:15. Njegovi prvi poeni u crno-belom dresu. Plejmejker Mege Ašćerić je napravio treću ličnu i na klupi se pridružio Čarapiću, koji se od ranije nalazi u istom problemu.

12' Mega je košem Fundića i trojkom Ašćerića prišla na 22:13, pa Trinkijeri odlučuje da uzme tajm-aut. Na terenu je poslednji Partizanov novajlija Vasilije Pušica.

10' Partizan bez velikog naprezanja i sjajne igre stiže do 22:7 u finišu prve četvrtine. Mega ima šut iz igre 3/15, od toga trojke 0/8, kao i sedam izgubljenih lopti.

6' Kao i obično kad Mega gostuje u "Pioniru", u uvodnim minutima gledamo opštu jurnjavu po terenu. S obzirom na broj promašenih šuteva, nije nimalo lepo. Partizan je izveo par uspešnih akcija i vodi 10:4.

- "Starteri": Renfro, Pejdž, Zagorac, S. Janković, Lendejl - Čarapić, Atić, Mokoka, Ilić, Koprivica

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC