• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milvoki "zgazio" Boston, može li do titule?!

Autor mondo.rs

Baksi u velikom stilu prošli u finale Istoka, deklasiravši šampiona konferencije iz prethodne dve sezone.

Posle 4:0 protiv Detroita u prvom kolu plej-ofa, usledilo je takozvano "džentlmensko čišćenje" Bostona!

Milvoki Baksi izgubili su prvi meč polufinalne serije na svom parketu, a onda nanizali četiri ubedljive pobede nad Seltiksima i pokazali da nimalo slučajno nisu imali najbolji skor u regularnom delu sezone (60-22).

U noći između srede i četvrtka, Milvoki - Boston 116:91, za sigurnih 4:1 i plasman u finale Istoka, gde će se "jeleni" sastati sa Torontom ili Filadelfijom (trenutno 3:2).

Već sada su Baksi napravili veliki uspeh, jer od 2001. godine i 3:4 u finalu konferencije protiv Filadelfija Siksersa, kada su ih predvodili Sem Kasel, Rej Alen i Glen Robinson, ne samo da nikada nisu dogurali tako daleko, nego za prethodnih 17 godina nisu uspeli da dobiju nijednu jedinu plej-of seriju.

Ovog puta Janis Adetokunbo predvodi ekipu popunjenu na svim pozicijama i odlično vođenu od strane Majka Budenholcera, koja ima kvalitet, mada ne i iskustvo, za napad na šampionski prsten.

Seltikse, od kojih se sa zdravim Kajrijem Irvingom i Gordonom Hejvordom ove sezone mnogo očekivalo, u četiri meča su "tukli" sa prosečno 14 poena razlike, postižući 123, 123, 113 i 116 poena!

Milvoki - Boston 116:91 u polufinalu Istoka 4:1, NBA plej-of 2019
Izvor: Youtube/Ximo Pierto

U utakmici kojom su stavili tačku na ovu impresivnu seriju, Adetokunbo je nanizao 20 poena, osam skokova i osam asistencija, Kris Midlton 19 poena, osam skokova i pet asistencija, a Erik Bledso 18 poena i šest uhvaćenih lopti.

Veteran Džordž Hil ubacio je 16 poena, dok su po 10 imali Nikola Mirotić, Ersan Iljasova i "starter" Malkolm Brogdon, koji je debitovao u aktuelnom plej-ofu, posle višenedeljne pauze zbog povrede stopala.

Na drugoj strani je Irving "zaokružio" loš nastup protiv Milvokija sa 15 poena i JEDNOM asistencijom, uz šut iz igre 6/21!

Njemu je ovom eliminacijom praktično istekao ugovor sa Seltiksima, a s obzirom na to kako su teško funkcionisali tokom cele sezone i kakav je bio njen epilog, bilo bi pravo čudo ako bi nekadašnji bek Klivlenda i na jesen ostao u zelenom dresu.

REZULTATI

Istok

(1) MILVOKI - (4) Boston 116:91, u seriji 4:1

Zapad

(1) Golden Stejt - (4) Hjuston 104:99, u seriji 3:2

VEČERAS

2.00 (3) Filadelfija - (2) Toronto, u seriji 2:3
4.30 (3) Portland - (2) Denver, u seriji 2:3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC