• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vanjine trojke "prelomile" Megu, Partizan na 6-0

Autor mondo.rs

Šuter crno-belih bio raspucan i precizan u još jednoj pobedi protiv tima Dejana Milojevića.

 Mega - Partizan 81:90 Superliga Srbije Izvor: MN PRESS

Partizan mirno čuva perfektan skor u Grupi B Superlige.

Ekipa Andree Trinkijerija pobedila je i u drugom "jadranskom" derbiju i napravila najveći korak ka osvajanju prvog mesta uoči polufinala:

Mega - Partizan 81:90 (19:23, 17:25, 20:15, 25:27)

Italijanski stručnjak izveo je na parket dvorane "Mega Faktori" u Beogradu kompletniji tim nego u prošlom kolu, jer je plejmejker Markus Pejdž zaigrao sa zaštitnom maskom na licu, zbog povrede nosa zadobijene na gostovanju Novom Pazaru.

Dodatna "oprema" nije napravila preveliki problem Amerikancu, jer je u prvoj četvrtini ubacio dve trojke, a u drugoj još dve i tako pokazao treneru da će biti spreman da igra i u narednim mečevima, bez obzira na problem. Njegovi pogoci doprineli su dobrom šuterskom ritmu gostiju i tim "oružjem" crno-beli su i ostvarili drugi superligaški trijumf protiv istog rivala.

Kontrolisali su rezultat Trinkijerijevi igrači od starta meča, u trećoj četvrtini su prvi put poveli i dvocifrenom razlikom, a u 25. minutu su stigli i do "plus 16", pogotkom Đorđa Gagića za 58:42.

Mega je uzvratila poenima zapaženog Goge Bitadzea (indeks 38) i trojkama Dalibora Ilića i Luke Ašćerića, pa je do poslednje pauze u dobroj meri smanjila taj "minus" (56:63) i nagovestila borbu u završnoj četvrtini.

U tom trenutku, odgovornost je u Parizanovom napadu preuzeo Vanja Marinković i sa tri ubačene trojke u nizu "prelomio" meč. U seriji pogodaka gostiju, hicima iz daljine učestvovali su i Rade Zagorac i Novica Veličković, koji je pogodio za ponovo velikih 78:62.

Iako je Mega do kraja napravila još jednu seriju (8:0), Nikola Janković je zakucavanjem tri i po minuta pre kraja stavio tačku na utakmicu i na trijumf favorita, koji će i u sledećem kolu nastaviti seriju gostovanja, na utakmici protiv Tamiša u pančevačkom "Strelištu" protiv Tamiša (subota, 18. maj).

MEGA: Mišković 10, Čarapić, Bitadze 26 (15 sk, indeks 38), Mokoka 11 (3/5 za tri), Ilić 5, Marjanović 7, Zarić, Janjić, Fundić 4, Koprivica, Ašćerić 12, Atić 6.

PARTIZAN: Jaramaz 14, Veličković 12 (11 sk), Zagorac 9 (2/3 za tri), N. Janković 10, Renfro 2 (8 as), Gagić 5, Marinković 17 (4/5 za tri), Pecarski, S. Janković 5, Pušica, Nikolić 3, Pejdž 13 (4/6 za tri).

Rezultati 6. kola Grupe "B"

Mega - Partizan 81:90
Sloboda - Novi Pazar u toku
Dinamik - Tamiš u toku

Tabela: Partizan 6-0, Mega Bemaks 4-2, Tamiš 2-3, Dinamik 2-3, Sloboda 1-4, Novi Pazar 1-4.

Parovi 7. kola: Tamiš - Partizan (subota, 19 časova), Novi Pazar - Mega (nedelja, 17), Sloboda - Dinamik (nedelja, 17)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC