• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija u Kanadi: Toronto u prvom NBA finalu

Autor mondo.rs

Reptorsi na svom terenu savladali Milvoki u šestom meču finalne serije Istočne konferencije i prvi put boriće se za šampionski prsten najjače lige na svijetu

Toronto Reptorsi ispisali su novu stranicu u istoriji franšize, jer su prvi put izborili veliko finale NBA lige.

Tim iz Kanade slavio je pred svojom publikom u šestom meču finalne serije Istoka protiv Milvokija rezultatom 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18) i obezbijedio konačnu pobjedu rezultatom 4:2.

Toronto je napravio uspjeh za pamćenje, budući da je poslije 0:2 u duelu sa Milvokijem preokrenuo seriju u svoju korist ostvarivši četiri trijumfa u nizu.

Nakon brejka u petom meču, finalni udarac Baksima zadali su pred domaćom publikom najviše zahvaljujući Lenardu Kavaiju, koji je završio duel sa učinkom od 27 poena (šut iz igre 9/22, šut za tri 1/8, slobodna bacanja 8/11), 17 skokova, sedam asistencija, šest izgubljenih, uz dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Gosti su uspjeli sjajno da povuku meč i u prvoj četvrtini da nametnu svoj ritam, nakon čega su Reptorsi u nastavku dugo jurili priključak. Tek početkom posljednjeg kvartala uspjeli su da "slome" rivala i potom očuvaju prednost do kraja utakmice.

Toronto - Milvoki
Izvor: YouTube/House of Highlights

Uz Lenarda istakli su se i Paskal Siakam sa 18 pogodaka, Kajli Lauri postigao je 17 poena, uz pet skokova i osam asistencija, dok je Fred Vanvlit završio duel sa 14 poena, od čega je ubacio četiri trojke iz pet pokušaja.

Kod Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, a pratili su ga Bruk Lopez sa 18 poena i devet skokova, i Kris Midlton koji je upisao 14 pogodaka.

"Vjerovali smo i kada je bilo minus 15. Mnogo smo radili sve dok nismo uspjeli", rekao je Lenard poslije istorijskog uspjeha i napomenuo da je ekipa poslije lošeg starta serije u nastavku, prije svega, igrala agresivnije u odbrani što im je donijelo rezultat.

Toronto će se za šampionski prsten NBA lige boriti sa aktuelnim šampionima Golden Stejt Voriorsima, koji su izbacili Portland.

Finalna serija startuje u noći između četvrtka i petka, igra se na četiri pobjede, a prva dva meča biće održana u Torontu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC