• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Projekat Cedevita Olimpija na staklenim nogama"

Autor mondo.rs

"Ovo povezivanje će vjerovatno u ABA ligu donijeti mnogo konfuzije i pitanja pravno-formalne naravi i ne vjerujem da će se to takmičenje dugo održati", kazao je najtrofejniji trener u istoriji Olimpije.

 Zmago Sagadin kritičan - Cedevita Olimpija na staklenim nogama Izvor: MN PRESS

Cedevita i Olimpija ovog ljeta postali su jedan klub.

U Ljubljani je predstavljena nova ekipa, svojevrsna fuzija hrvatskog i slovenačkog tima, koja će se od naredne sezone takmičiti u ABA ligi i pokušati da se domogne Evrolige, što je označeno kao primarni cilj od uspostavljanja saradnje.


Ostaje da se vidi ko će biti novi trener, da li prednost imaju Cedevita ili Olimpija, ili neko treći, a prema ovom projektu je za sada rezervisan Zmago Sagadin.

Najtrofejniji trener u istoriji Olimpije je za slovenačke medije dao svoje utiske u novom timu na Jadranu.

"U teoriji to ne izgleda loše i novi sponzor u Ljubljani je svakako dobrodošao, ali je pitanje da li je taj projekat pravno-formalno moguće izvesti", naglasio je Sagadin koji je dodao da je Olimpija uprkos velikim uaganjima u prethodnih 12 godina nije napravila veće uspjehe.

"Klub je sanirao dugove, a doveli su i neke mlade igrače, međutim nisu imali ljude koji bi te mladiće razvili dalje. Iz tog projekta treba izvući najviše što se može i napraviti dobar rezultat u Evrokupu, ali sumnjam da oba kluba za to imaju potrebno znanje, celi je projekat u tom pogledu na staklenim nogama", upozorio je iskusni stručnjak iz Celja.

Trener koji je pomogao u razvoju Bena Udriha, Bohtjana Nahbara, Nikole Vujčića, Šarunasa Jasikevičijusa i drugih košarkaša ipak daje prostora za iznenađenje.

"Želim im sve najbolje i nadam se da će košarka u Ljubljani opet početi da živi kao nekad. Ovo povezivanje će verovatno u ABA ligu donijeti mnogo konfuzije i pitanja pravno-formalne naravi i ne vjerujem da će se to takmičenje dugo održati", rekao je trofejni trener.



Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

ČOVJEK GRJEŠI ABA LIGA NIJE UGROŽENA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC