• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan nastavlja finale i traži promjene u ligi

Autor mondo.rs

Crno-bijeli ne istupaju iz prvenstva, ali zahtjevaju momentalne promjene čim se završi sezona.

 Partizan nastavlja finale i traži promjene u ligi Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Nedugo poslije utakmice KK Crvena zvezda mts - KK Partizan na otvaranju finalne serije plej-ofa Košarkaške lige Srbije, prvi čovjek crno-bijelih Ostoja Mijailović najavio je mogućnost istupanja iz lige.

Kritikovali su crno-bijeli suđenje, isključenje svog šefa struke i ukazivali na uvrede sa tribina (prema treneru Andrei Trinkijeriju i kapitenu Novici Veličkoviću), a dan kasnije, nakon klupskog sastanaka, Partizan je saopštio da će nastaviti učešće u finalu i tako staviti interese srpske košarke na prvo mjesto.

Takođe, poruka crno-bijelih je da će poslije završetka sezone zahtjevati hitne promjene na svim nivoima Košarkaške lige Srbije.

Pročitajte kompletno saopštenje:

"Nakon prve utakmice finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i skandaloznih dešavanja kako na tribinama, tako i samom terenu, rukovodstvo KK Partizan NIS je obavilo sastanak na kojem su donesene odluke u vezi sa nastavkom učešća u domaćem šampionatu.

KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača.

Po okončanju lige, Partizan NIS zahteva hitne promjene na svim nivoima u KLS! Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanijelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne smije da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca!

Košarkaška liga Srbije se više ne smije finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava. Košarkaška liga Srbije ne smije biti mjesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđuju po nahođenju, za komentare koji se nigdje ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smiju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno!

KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj mjeri pomaže sport I bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje.

KK Partizan NIS poziva svoje navijače da u srijedu od 19 časova dođu u što većem broju u halu “Aleksandar Nikolić” i da budu pravi “vjetar u leđa” igračima i stručnom štabu, ali da se uzdrže od revanšizma za primitivizam na više nivoa kojem smo prisustvovali u prvoj utakmici!", saopštio je Partizan.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC