• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maestro Vasa dirigovao preokret Efesa

Autor mondo.rs

Anadolu Efes napravio veliki preokret, pobedio Fenerbahče i izjednačio rezultat u finalu plej-ofa na 1:1. Blistao Vasilije Micić, najbolji akter utakmice...

Ništa nije nagoveštavalo dramatičnu završnicu druge utakmice finala plej-ofa turskog šampionata. Fenerbahče je nastavio gde je stao pre dva dana u "Sinan Erden" areni, kada je posle 73:56 poveo i prednost domaćeg terena okrenuo na svoju stranu.

Međutim, sve se okrenulo posle 20 minuta ubedljive igre nekadašnjeg šampiona Evrope.

Anadali Efes – Fenerbahče 101:93 (14:20, 26:32, 25:17, 21:17, 15:7)!

I u utorak je blistao tim Željka Obradovića, a u jednom momentu prvog poluvremena imao je čak i 16 poena viška. Ipak, ubrzo posle toga žuto-plavi su stali, a Efes počeo da igra košarku koja ga je dovela do vicešampionske titule u Evroligi i prvog mesta u prvenstvu Turske posle regularnog dela.

Odličan pristup i borbenost u trećoj četvrtini vrlo brzo su nagrađeni u vidu rezultata. Anadolu Efes je na krilima sjajnog Vasilija Micića po prvi put izjednačio u 32. (71:71), a dva kasnije i poveo 75:74.

Nije se predavao ni Fener. Rezultatska klackalica dovela je do egal završnice u kojoj je lopta izašla iz obruča posle šuta Micića za tri poena, a Nikolo Meli promašio šut sa distance u poslednjoj sekundi za pobedu.

Na semaforu je ostalo 86:86 i pred dva učesnika Fajnal fora Evrolige dodatnih pet minta…

Tu je već izostala dramatika, jer je Anadolu Efes odigrao znatno bolje, a kraj je počeo da se nazire posle nove trojke Micića, ubačenih bacanja Šejna Larkina i pete lične greške Bobija Diksona. Na dva minuta do kraja domaćin je imao 95:88.

Srpski reprezentativac se postavio kao lider Efesa, preuzimao je odgovornost u najtežim momentima i s pravom je poneo titulu najboljeg igrača druge utakmice. Meč je završio sa 30 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Dobre role imali su i Srbi iz Fenera, Marko Gudurić je postigao 18, a Nikola Kalinić 13 poena. Meli je bio prvi strelac ekipe sa 22 poena.

U pobedničkoj ekipi Larkin je stao na 19, a Brajant Danston na 15.

Serija se sada seli na drugi kraj istanbula, u dom Fenerbahčea. Ukler arena prvi put će ugostiti finaliste za dva dana.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC