• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri pozvao na jedinstvo: Ljubav čini čuda!

Autor mondo.rs

Trener Partizana ocenio je da će njegov tim u ponedeljak biti pod pritiskom, ali da uz maksimalnu koncentraciju tokom svih 40 minuta utakmice i podršku sa tribina, može da izbori "majstoricu".

 Andrea Trinkijeri pozvao na jedinstvo: Ljubav čini čuda! Izvor: MN PRESS

Prednost domaćeg terena se u ovogodišnjim plej-of serijama Crvene zvezde i Partizana pokazala vrlo važnom.

Daleko od toga da su iz nje proistekle naročito ubedljive i sigurne pobede, ali u tri meča ABA polufinala i dosadašnja tri meča finala KLS, nije bilo nijednog "brejka"!

Zvezda je krajem marta i početkom aprila sa 2:1 prošla u regionalno finale, kasnije i osvojila titulu, a sada je takođe na 2:1, s tim što tu nije kraj borbi za nacionalni tron.

Potrebno je ostvariti i treću pobedu, a na crno-belima je da pred svojim navijačima probaju da spreče slavlje "večitog" rivala, u utakmici broj četiri, zakazanoj za ponedeljak već u 18.00 (Arena sport 1)!

Trener Partizana, Andrea Trinkijeri, tim povodom je pričao za zvanični klupski sajt...

"Sa par grešaka, doveli smo sebe u situaciju da igramo utakmicu za ostanak u seriji. Ono što u takvoj poziciji donekle može da nas hrabri je to što smo i u prvoj, a posebno u trećoj utakmici, izgradili situaciju da budemo na korak do pobede. Nažalost, nedostajalo nam je ono o čemu sam već pričao: jedna lopta, jedna timska odbrana", poručio je iskusni italijanski strateg.

Crveno-beli u ponedeljak će, kockarskim žargonom, igrati "na račun kuće". Pobedom u subotu uveče, stekli su luksuz da naredni meč mogu i da izgube i opet će imati drugu šansu, u vidu "majstorice" na domaćem terenu.

Za Partizan će, pak, poraz značiti kraj sezone i neuspeh u nastojanju da se prekine rivalova dominacija započeta još 2015. godine.

"Zvezda će biti rasterećenija od nas, što favorita uvek stavlja u lagodniju poziciju. Znamo da će biti još teže, znamo da ćemo greške morati da smanjimo na minimum, znamo da ćemo morati da odigramo skoro savršenu utakmicu. Za to je pre svega neophodno da svih 40 minuta budemo maksimalno koncentrisani na cilj, da nam fokus ni na sekund ne skrene sa zadataka", poručio je Trinkijeri.

Jedna od stvari koje trener Partizana ima u vidu svakako je defanzivni skok, koji je "škripao" kada je to bilo najvažnije.

Čak dva puta u istom napadu crno-beli nisu uspeli da uhvate loptu posle promašaja crveno-belih, što je na kraju rezultiralo faulom Nikole Jankovića nad Bilijem Beronom pri šutu za tri poena i padom sa "minus dva" na 88:83 u 39. minutu.

Pri velikim vrućinama, kada oba tima funkcionišu na suboptimalnom energetskom nivou, podrška sa tribina može da pruži domaćinu dodatni impuls, a Trinkijeri se nada da će tako biti u poslednjem meču sezone pred vernim Grobarima.

Italijan se, između redova, obratio famoznim frakcijama, koje u dvorani "Aleksandar Nikolić" navijaju bez koordinacije sa neistomišljenicima.

"Ovog puta moramo da budemo ujedinjeni kako bismo izborili 'majstoricu'. Igrači koje treniram imaju kvalitet, snagu i želju da pokažu da su bolji od rivala. I što je najvažnije, za Partizan i Grobare ih veže ljubav, a ljubav, kao što znate, često čini čuda", rekao je Andrea Trinkijeri.

"Nadam se da će spoj te ljubavi i vrednog rada tokom svih prethodnih meseci rezultirati pobedom, koja će nam omogućiti da pokušamo da napravimo čudo".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC