• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razija Mujanović u FIBA Odboru za žensku košarku!

Autor mondo.ba

Legendarna bh. košarkašica je u dresu tuzlanskog Jedinstva 1989. godine osvojila titulu šampiona Evrope. Sa reprezentacijom Jugoslavije je, između ostalog, osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Razija Mujanović i zvanično je postala članica FIBA Odbora za žensku košarku.

Legendarnu bh. košarkašicu, koja je od 2017. i članica FIBA kuće slavnih, na ovu funkciju predložio je Košarkaški savez na čelu sa predsjednikom Mirzom Teletovićem, koji je istakao kako je to bila jedina logična odluka.

''Razija Mujanović je zadužila košarku svojim imenom i prezimenom i sasvim je logično da jednu takvu osobu, koja je pri tome poznata u cijeloj Evropi i svijetu, predložimo u Ženski odbor za košarku. Razino iskustvo će pomoći i evropskoj košarci, a nama je čast što će ona predstavljati Bosnu i Hercegovinu'', kazao je Mirza Teletović, koji je nešto ranije u jedan od FIBA odbora predložio i Samira Avdića, ali njegova kandidatura nažalost nije prošla.

POVEZANE VIJESTI

Mujanović će biti jedna od 14 članova komisije koja je nadležna za žensku košarku na Starom kontinentu, a izabrana je jednoglasno.

''Lijepa vijest nam je stigla iz Ženeve. Na prijedlog Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine i predsjednika Mirze Teletovića, primljena sam FIBA Komisiju za žensku košarku. Ponosna sam što ću biti glas Bosne i Hercegovine u sjedištu košarke i što će nam moj izbor omogućiti da ubrzamo razvoj košarke u našoj zemlji. Ovim putem se zahvaljujem predsjedniku Teletoviću i sekretaru Čolanu, te svima vama koji ste vjerovali u mene i koji me kontinuirano podržavate", kazala je Razija Mujanović, koja već neko vrijeme obavlja funkciju direktora svih ženskih reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu BiH.

Razija Mujanović je rođena 15. aprila 1967. godine, a ''druženje'' sa košarkaškom loptom počela je u tuzlanskom Jedinstvu, sa kojim je 1989. godine osvojila titulu šampiona Evrope.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je, između ostalog, osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Tri puta je birana za najbolju igračicu Evrope i to 1991, 1994. i 1995. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC