• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sale presjekao: Kalinić i Nedović NE IDU u Kinu!

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije objavio je novi, kraći spisak igrača za pripreme za Mundobasket. Na njemu i nekoliko iznenađenja.

 Sasa-Djordjevic-spisak-Mundobasket-18-imena-otpao-Nikola-Kalinic Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Saša Đorđević je "smanjio" spisak za pripreme za Mundobasket!

Na novom je 18 imena, a najveće iznenađenje predstavlja to što među 16 "izbrisanih" igrača u odnosu na prvi spisak od 7. juna nema Nikole Kalinića koji je dugogodišnji reprezentativac, važan igrač jednog od najboljih evropskih klubova, uz to osvajač srebra na Olimpijskim igrama 2016. i Mundobasketu 2014, a koga na posljednjem Evropskom prvenstvu nije bilo zbog povrede.

U međuvremenu je imao neprijatnost kada se na društvenim mrežama pojavio njegov eksplicitan video snimak.

Sa skraćenog spiska je od "zvučnijih" imena izostao bek Armanija Nemanja Nedović, takođe "srebrni" iz Rija.

"ODLUKA SELEKTORA"

MONDO je odmah po objavljivanju spiska stupio u kontakt sa Nedovićem i Kalinićem. Obojica su odgovorila da je njihovo odsustvo "čista" odluka selektora i da nisu u pitanju povrede, niti bilo kakvi specijalni razlozi ili dogovori.

Na početku priprema 18. jula trebalo bi da se pojave:

plejmejkeri Miloš Teodosić (nema klub), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Efes), Aleksa Avramović (Unikaha);

bekovi i niska krila Bogdan Bogdanović (Sakramento), Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Dejan Todorović (Mursija), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Zenit);

krilni centri i centri Nemanja Bjelica (Sakramento), Milan Mačvan (Bajern), Stefan Birčević (Bon), Nikola Jokić (Denver), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Boban Marjanović (Filadelfija) i Ognjen Kuzmić (Real).

Budući da Milan Mačvan "izlazi" iz duge pauze poslije dvije operacije koljena, boravak u nacionalnom timu poslužiće prije svega da se on što bolje spremi za povratak na teren, za 12 mjesta u avionu za Kinu praktično ne konkuriše 18, već 17 igrača.

Ognjen Kuzmić je takođe rekonvalescent. Jesenas se oporavio poslije kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, ali tokom sezone je većinu Realovih utakmica ispratio u civilu.

Na sajtu Košarkaškog saveza Srbije navedeno je da će "orlovi" poslije okupljanja i uvodnih aktivnosti u Beogradu otputovati na Kopaonik, gdje će od 21. jula do 4. avgusta sprovesti tzv. bazične pripreme.

Izvor: MN PRESS

Nacionalni tim Srbije pravo sa planine ide u Čačak, gdje će mu sparing partner biti Borac, protiv Finske u Zrenjaninu igraće 7. avgusta, a potom u "Arenu" stiže Litvanija (10. avgust). Dva dana kasnije Srbija će odigrati novi meč sa Litvancima, ali u Kaunasu.

Nakon toga, novi izazov na pripremama biće "Akropolis kup" u Atini, gdje će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Srpska selekcija 20. avgusta putuje u Kinu, gdje će imati posljednje tri provjere pred Mundobasket, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije protiv Novog Zelanda i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Prvi meč na SP igramo u Fošanu protiv Angole (31. avgust) od 9.30.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC