• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golden Stejt popunjava tim, centar stiže iz Sakramenta

Autor mondo.rs

Voriorsi će sledeće sezone biti slabiji nego prethodnih, ali plej-of ne bi smeo da im izmakne...

Sportski menadžment Golden Stejt Voriorsa polako privodi kraju stvaranje značajno izmenjenog sastava za sezonu 2019/20.

Neće više biti Kevina Durenta i Andrea Igudale, a do proleća ni Kleja Tompsona, koga očekuje dug oporavak posle kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta. Pod znakom pitanja je i ostanak Šona Livingstona.

U takvoj situaciji će Stef Kari i Drejmond Grin predvoditi neke "starosedeoce", ali u značajnijim ulogama, a biće i novajlija.

Dogovoren je dolazak Dianđela Rasela, talentovanog kombo beka koji je počeo karijeru u Los Anđeles Lejkersima, pa u Bruklin Netsima izrastao u Ol stara. Potpisaće četvorogodišnji ugovor vredan 117 miliona dolara i imati zadatak da što je bolje moguće zameni Tompsona.

Kevon Luni, prva "petica" Golden Stejta u minulom plej-ofu, nakon povrede Demarkusa Kazinsa, kao slobodan agent je produžio vernost do leta 2022. za ukupno 15 miliona dolara, što je odličan posao za Voriorse.

Drugi centar takođe stiže sa tržišta slobodnih agenata, sa drugog kraja Kalifornije.

U pitanju je Vili Koli Stajn, šesti pik sa drafta 2015, kome je istekao ugovor sa Sakramento Kingsima. Kako nije dobio ponudu kakvoj se nadao, nekadašnji student Kentakija pristao je da sledeće sezone bude "ratnik" za skromnu platu, prema nezvaničnim informacijama - nepuna dva miliona dolara.

Vili Koli Stajn
Izvor: YouTube/FreeDawkins

Golden Stejt će "najtanji" biti na krilu, gde će Durenta, kako trenutno stoje stvari, menjati Alfonso Mekkini. Prelazak "s konja na magarca", pa puta 10.

Kakva-takva dubinu, u zadatim finansijskim okvirima, biće obezbeđena dolaskom Glena Robinsona Trećeg, sina "Big Doga" Robinsona, koji po kvalitetu, nažalost Voriorsa, nije ni blizu svog oca. Ali, ko zna, možda ga trostruki NBA šampioni Kari i Grin nadahnu da svoju igru i karijeru podigne na neki viši nivo?

Podsećamo da su "ratnici" na ovogodišnjem draftu uzeli trojicu igrača - našeg Alena Smailagića, koji već igra za njih Letnju ligu, krilnog centra Erika Paskala i beka Džordana Pula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC