• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVO su SVE promene u NBA: I ima ih mnogo!

Autor mondo.rs

Neki su potpisali ugovore sa klubovima u kojima su bili, a neki su iskoristili "otvaranje pijace" da upišu bolje ugovore. Pročitajte sve promene!

Kakva noć u NBA ligi, a sezona nije ni u toku!

Kada je tačno u ponoć "otvorena pijaca" u najjačoj ligi sveta, "usijale" su se društvene mreže od količine informacija koje su košarkaški insajderi objavljivali iz minuta u minut...

Najvažnija se ticala prelaska Kevina Durenta u Bruklin, poznato je i da će u isti klub preći i Deandre Džordan i Kajri Irving, iznenađenje je napravio i Golden Stejt koji je doveo Dianđela Rasela iz Netsa i prosledio Andrea Igudalu u Memfis, pre svega kako bi oslobodili prostor za svežu krv u početnoj fazi rekonstrukcije.

Veoma aktivan bio je i Sakramento tako da je Divac u noći između nedelje i ponedeljka potpisao ugovore sa trojicom: Harison Barns, Trevor Ariza i Divejn Dedmon.

Za takav potez odlučio se nakon što je jedna od zvezda perioda slobodnih agenata, Al Horford, odlučio da ne prihvati ponudu Bostona i izašao je na tržište, međutim brži, bolji i konkretniji od Kingsa bili su Siksersi - ponudivši mu 109 miliona dolara za 4 godine.

Ipak, Filadelfija je u istoj noći ostala bez Džimija Batlera, što je donekle bilo i očekivano, međutim nije završio u Klipersima, nego u Majamiju za 142 miliona dolara.

Takođe, Džej Džej Redik više nije u Siksersima, nego u Pelikansima (26,5 miliona/2 godine).



Važno je istaći i da su tokom noći potvrđeni "potpisi" o kojima se uveliko pričalo prethodnih dana, gde nije ostalo mesta za iznenađenja.

Tako je Kleju Tompsonu pripala "maksimala" od 190 miliona dolara u Voriorsima za pet sezona, Kemba Voker se zvanično seli u Boston na četiri godine za 141 milion, Nikola Vučević ostaje u Orlandu za 100 miliona za isti period, Kritsaps Porzingis je i definitivno Dalasov na period od pet godina za 158 miliona dolara, dok je Milvoki zadržao dvojicu od trojice važnih igrača koji su postali slobodni agenti.

Baksi su produžili ugovor sa Brukom Lopezom za četiri sezone (52 miliona dolara), odnosno sa Krisom Midltonom na pet godina za čak 178 miliona.

Takođe, ostao je i Džordž Hil za 29 miliona na tri godine

Klub je napustio Malkom Brogdon koji je za uslove Milvokija očigledno tražio previše, pa je to iskoristila Indijana ponudivši mu ugovor vredan 85 miliona dolara na četiri godine, nakon što su ostali bez Bojana Bogdanovića koji je na isti period prešao u Jutu za 73 miliona dolara.

Tu se ne završava spisak: Teri Rozir iz Bostona je završio u Šarlotu (58 miliona dolara/3 godine), Derik Rouz je novi član Detroita (15 miliona/2 godine), Tadeus Jang ide u Čikago (41 milion/tri godine), dok sredine ne menjaju Jonas Valančijunas iz Memfisa (45 miliona/3 godine), odnosno Rudi Gej (32 miliona/2 godine) iz San Antonija.

Na istim pozicijama ostaju i Tobajas Heris (Filadelfija, 180/5), Majk Skot (Filadelfija, 9,8/2), Patrik Beverli (Hjuston, 40/3), Rodni Hud (Portland, 16/2), Terens Ros (Orlando, 54/4), Tomas Brajant (Vašington, 25/3)...

Od značajnijih promena sredina u protekloj noći vredi istaći još nekoliko:

Džulijus Rendl je novi košarkaš Niksa za 63 miliona dolara na tri sezone, Riki Rubio ide u Finiks za 51 milion dolara na isti period, dok je Orlando angažovao i Al-Faruk Aminua, takođe na tri godine, za 29 miliona.

Mario Hezonja je prešao u Portland na samo jednogodišnji ugovor čiji detalji nisu saopšteni, dok nas ovih dana čeka i rešavanje sudbine Bobija Marjanovića.

Nije još mnogo "slobodnih agenata" na tržištu, a kao što ste već verovatno primetili nedostaje i ime Kavaja Lenarda koji još nije odlučio gde će nastaviti karijeru, a koji ima nekoliko opcija na stolu u ovom trenutku.

Najviše se spekulisalo o Klipersima, ali sada je to manje verovatno kada je Džimi Batler odlučio da ode u Majami.

Stoga se "podgreva" priča o Lejkersima sa Džejmsom i Dejvisom...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC