• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Mačvan: Podržimo Saleta, on ZNA šta radi

Autor mondo.rs

Veliki borac Milan Mačvan prokomentarisao odluku selektora srpske reprezentacije Aleksandra Đorđevića da sa spiska igrača za pripreme i MUndobasket izostavi Kalinića i Nedovića.

 MIlan-Macvan-o-odluci-Saleta-Djordjevica-za-Kalinica-i-Nedovica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Ako neko zna kako je to biti izostavljen sa spiska igrača za veliko takmičenje onda je to Milan Mačvan.

Bio je među reprezentativcima Srbije koji su se pripremali za Svetsko prvenstvo 2014. godine, ali je potom odlučeno da "ispadne" sa spiska. Prihvatio je odluku bespogovorno. Potom se na narednim takmičenjima vratio u nacionalni tim, borio se pošteno, bio predvodnik ekipe...

Takav odnos prema državnom dresu i grbu ga je i doveo do statusa VAŽNOG igrača za tim i za nekog ko MORA da bude prisutan, makar i rovit. A Mačvan jeste rovit, tek što je izlečio tešku povredu kolena.

Međutim, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević zna koliko mu je Mačvan bitan. Odlučio je da ga uvrsti u spisak igrača koji će se pripremati za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kini.

Malo je verovatno da ćemo Mačvana gledati na Mundobasketu u Kini, jer ima spremnijih, ali je zahvalan selektoru na pozivu.

"Mnogo će mi značiti što ću biti sa timom i trenirati. Povreda je zalečena i već duže vreme normalno treniram", rekao je Mačvan u jutarnjem programu Radio-televizije Srbije.

Goruća tema u vezi sa srpskom košarkaškom reprezentacijom jeste odluka Đorđevića da izostavi Nikolu Kalinića i Nemanju Nedovića. To je izazvalo veliku polemiku u javnosti. Ali, selektorova se ne poriče. Uostalom, i ranije je bilo raznih komentara, pa ih je Đorđević sve ućutkao.

Mačvan poručuje: "Podržimo Saleta!".

"Svako skraćivanje spiska izaziva sične komentare, ima i negodovanja. Ali, nije ovo prvi put i ranije se isto dešavalo. Evo i ja sam otpao sa spiska za Svetsko prvenstvo 2014. godine. Mi smo sportisti i profesionalci i moramo da prihvatimo odluku selektora i da ga svi podržimo", rekao je Mačvan.

Dodaje da selektor ima ideju i da ljudi koji su učestvovali u donošenju odluka sigurno znaju šta rade.

"Ovi momci su mladi, sigurno je da su još neka takmičenja pred njima. Oni su tu, računa se na njih, biće na nekim budućim turnirima", kaže Mačvan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC