• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins: Sa Zvezdom želim dvocifren broj trofeja

Autor mondo.rs

Amerikanac pričao o tome ko je imao najveći uticaj da se ponovo vrati među crveno-bele, očekivanjima, Ognjenu Kuzmiću

 Carls-Dzenkins-o-povratku-u-Zvezdu-planovima-Ognjenu-Kuzmicu Izvor: MN PRESS

Čarls Dženkins, Amerikanac sa srpskim pasošem, treći put se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu.

Kaže da je znao da će se to dogoditi od trenutka kada je napustio crveno-bele.

"Od odlaska u Himki sa Brankom Lazićem sam pričao o mogućem povratku. Stalno me je podsećao da želi da ponovo igramo zajedno. Čim je produžio ugovor poslao mi je poruku: ’Znaš šta treba da uradiš’. To mi je samo dodatno olakšalo donošenje odluke", ispričao je Dženkins u razgovoru za "Večernje novosti".

Rekao je da je imao dovoljno vremena da razmisli o ponudi Zvezde.

"Kontaktirali su me u junu. Svestan sam da nisam previše dobro igrao u prethodne dve sezone u Rusiji, tako da se klubovi nisu baš otimali. Bilo je nekoliko ponuda, Zvezda je bila jedna od njih. Uzeo sam malo vremena, razmislio i doneo najbolju odluku za mene", naveo je popularni Đenka, dodavši da je i sa trenerom Milanom Tomićem popričao pre donošenja odluke.

Izvor: MN PRESS

"MNOGO MI JE TEŠKO ZBOG KUZMIĆA"

Čarls Dženkins ne krije da se mnogo radovao novoj saradnji sa Ognjenom Kuzmićem, sa kojim je živeo kada je prošli put nastupao u Zvezdi. Njegova nesreća duboko ga je potresla. “Mnogo me je to pogodilo. Mi smo drugari i van terena. Njegov sin, žena, roditelji, njeni roditelji, svi me poznaju. Svi smo prijatelji. Bilo mi je veoma teško. Poruku za njega ne ostavljam u medijima. To je moj prijatelj, pozvaću ga, pričaćemo, kazaću mu sve. Zaista mi je teško da pričam o tome, on dobro zna kako se osećam“, poručio je Dženkins.

"Razgovarali smo kratko o tome gde me vidi i šta od mene očekuje. Poznaje me, više puta sam igrao protiv njega i nadam se da ću imati drugačiju ulogu nego u Himkiju. Moram da priznam da mi je prijalo to što me je pozvao, mnogo mi je značilo što mi je pokazao da me želi u timu. Nismo pričali previše o taktici i takvim detaljima, biće vremena za to".

Dženkins je rekao da je od odlaska iz Beograda kad god je imao priliku pratio sve utakmice Crvene zvezde, sa kojom u karijeri osvojio sedam pehara.

"Pratio sam rezultate i gledao sve bitne utakmice. Polufinale i finale ABA lige, borbu za pehar Superlige. Što se svlačionice tiče, poznajem sve i neće mi biti previše teško da se prilagodim. Nadam se da će i broj pehara biti dvocifren. Pobede i titule su razlog što se baviš ovim sportom. Mogu da obećam da ću dati sve od sebe. Nadam se da će trofeji doći kao rezultat toga", rekao je Dženkins.

Kaže da se veoma raduje novoj sezoni, u kojoj će pokušati da igra bez pritiska i obećanja.

"Ne obraćam pažnju na očekivanja, posebno u Beogradu. Ako kažete nešto i to se ne ostvari, onda je loše. Imamo dosta veterana. Džejms Gist je dokazani lider, Derik Braun je motivisan da se dokaže posle svega što je prošao prošle sezone. Tu su Stratos Perperoglu, Bili Beron, Mo Faje, a mi smo novi delovi slagalice koji su pridodati. Na nama je da radimo i stvorimo dobru timsku hemiju. Biće zabavno igrati u tom okruženju ponovo".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC