• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenitovo iznenađenje za Evroligu: Stigao centar Reala

Autor mondo.rs

Ruski predstavnik angažovao iskusnog centra za debi u najjačem takmičenju.

 Gustavo-Ajon-presao-u-Zenit-iz-Real-Madrida Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Nakon što je dobio pozivnicu za učešće u Evroligi, Zenit iz Sankt Peterburga uložio je očigledan trud da dovede jedno zvučno pojačanje. U tome je i uspeo.

Dvostruki šampion Evrope, Meksikanac Gustavo Ajon (34 godine, 208 centimetara) otišao je iz Madrida posle pet uspešnih godina i potpisao ugovor sa ruskim klubom.

Zenit je zvaničnim saopštenjem potvrdio da je nekadašnja NBA "petica" potpisala jednogodišnji ugovor, a generalni menadžer kluba Aleksandar Cerkovni je rekao da nije bilo lako ubediti centra Reala da dođe.

"Pregovori su bili veoma dugi i teški. Drago mi je da je Gustavo na kraju odabrao Zenit kao mesto gde će nastaviti karijeru. Mislim da niko nije posumnjao da li će nam u debitantskoj sezoni biti potreban igrač poput njega. Malo se 'razvukao' period tokom kojeg stvaramo tim jer smo izabrani da igramo u Evroligi, ali pristupićemo tom takmičenju spremni", izjavio je on.

Ranije ovog leta Zenit je doveo ruskog veterana na poziciji beka Antona Ponkrašova (33), šutera nemačke Vehte Ostina Holinsa (27), iskusnog centra Koltona Ajversona (30), američkog krilnog centra Tima Abromaitisa (29), poljsko krilo iz Lokomotive Kubanj Mateuša Ponitku (25), kao i tandem plejmejkera: Aleksa Renfroa (33) iz Partizana i Endrjua Albisija (29) iz Andore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC