• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grci se igrali sa Italijom, Janis 18 poena za 19 minuta

Autor mondo.rs

Sudeći prema igrama četiri reprezentacije prvog dana "Akropolis kupa", organizatori su bili potpuno u pravu što su duel Srbije i Grčke ostavili za sam kraj turnira.

 Grčka Italija 83:63 Akropolis kup Izvor: MN PRESS

Srbija je "tukla" Tursku sa 15 poena razlike, a Grčka potom Italiju sa 20.

I jedni i drugi mogli su da slave i ubedljivije, ali ovo je ipak pripremni turnir, tokom kog treba odigrati tri utakmice za tri dana, tako da nema potrebe za forsiranjem.

Predvođeni, naravno, Janisom Adetokunbom, koji je za 19 minuta u igri nanizao 18 poena i osam skokova, Grci su deklasirali "azure" rezultatom 83:63 (27:13, 22:15, 16:19, 18:16).

Veteran Jorgos Printezis dao je 12 poena, Nik Kalates je uz 11 poena imao i sedam asistencija, dok je prekaljeni centar Janis Burusis ubacio osam poena i uhvatio čak 17 lopti pod obručima - 15 u fazi odbrane.

Atraktivnim zakucavanjima (dao osam poena) istakao se i Janisov brat, Tanasis Adetokunbo (na slici), od ovog leta takođe član Milvoki Baksa.

POVREDA SLUKASA

Plejmejker Fenerbahčea i jedan od najboljih grčkih igrača, Kostas Slukas, protiv Italije je proveo na terenu nepuna dva minuta. Morao je rano da završi meč zbog povrede lista, videćemo kolika pauza ga očekuje...

Nekompletne Italijane predvodili su Marko Belineli sa 13 i Danijel Heket sa 12 poena. Igrao je i nekada veliki talenat Alesandro Đentile, za 20 minuta postigao je četiri poena, uz šut iz igre 2/9.

Selektor Romeo Saketi na ovom turniru ne može da računa na Danila Galinarija i Luiđija Datomea, dok je Nikolo Meli definitivno otpisan zbog povrede.

Italija će se u subotu od 17.00 sastati sa "orlovima", u prvom od dva pripremna okršaja budućih rivala u prvoj grupnoj fazi šampionata sveta.

Drugi put odmeriće snage na turniru u Šenjangu, od 23. do 27. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC