• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njih 19 "odjavilo" Popa, a koga će on precrtati?

Autor mondo.rs

Pred selektorom Sjedinjenih Američkih Država je teška odluka, ali vjerovatno lakša nego što je mislio prije mjesec dana. Ipak, ko isključuje da će mu neko od preostalih košarkaša "učiniti" i sam odustati?

Entoni Dejvis, Džejms Harden, Erik Gordon, Bredli Bil, Tobajas Heris, S. Dž. Mekolum, Demijan Lilard, Kevin Lav, Andre Dramond, Montrez Herel, Bam Adebajo, Pol Milsap, Tadejus Jang, Džulijus Rendl, Kajl Lauri, Zajon Vilijamson, Marvin Begli, Pi Džej Taker i Dieron Foks.

Ovo nije spisak Sjedinjenih Američkih Država za Mundobasket, ovo je lista igrača koji su iz "ovog ili onog" razloga otkazali učešće na predstojećem turniru u Kini.

Bilo je povreda, bilo je "personalnih razloga", a bilo je i onih koji su jednostavno shvatili da ne treba da troše energiju na Svjetskom prvenstvu i rizikuju povredu kada "zlato nije sigurno", nego da se prije svega fokusiraju na klupsku sezonu koja sledi od oktobra.

/Greg okupio tim SAD: Zanimaju me oni koji su ovdje/

Gregu Popoviću je poslije "otkaza" mladog Dierona Foksa, koji je tek jednu godinu u NBA ligi i pred kojim je tek dokazivanje, ostao na samo 13 košarkaša u rosteru, a da nijednog od pozvanih nije "precrtao" i poslao kući.

U narednim danima donijeće konačnu odluku o tome ko će biti jedini košarkaš kome se on zahvalio lično, a da u stvari njemu nije uručena "korpa".

Svih 13 košarkaša otputovalo je u Australiju gdje ih očekuju dueli sa "Ozijima" već 22. i 24. avgusta, a svi preostali košarkaši, bar prema izvještajima američkih medija, nadaju se da će "preživjeti" jedini i posljednji rez i zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kini.

Ipak, tako je djelovalo od početka ljeta, čak 19 košarkaša kazalo je Popoviću da se "zahvaljuje na pozivu", pa nije isključeno da mu još neko olakša posao...

"Kada nekoga odstranite iz NBA tima, to je veoma teško... A to ćemo raditi i ovdje. I biće još teže. Teško mi je to da uradim, ali moram!", kazao je Popović koji je i sam kao košarkaš bio "precrtan" sa spiska SAD za Olimpijske igre 1972. godine.

/Uzbuna? Trećepozivci deklasirali NBA igrače SAD!/

Kris Midlton, jedan od igrača za koje djeluje da su "sigurni" za Kinu, kaže da potpuno razumije Popovića i da se oni samo trude da mu što više otežaju posao pred "sječu".

Šta vi mislite, ko od ovih igrača neće ići u Kinu?

SPISAK: Harison Barns (Sakramento), Džejlen Braun (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopez (Milvoki), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Džo Heris (Bruklin) i Derik Vajt (San Antonio).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC