• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simonović: Kad se kompletiramo, bićemo još bolji!

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije u četvrtak je prvi put trenirala u dvorani u Fošanu, gdje je u subotu od 9:30 očekuje prvi meč na Mundobasketu, protiv Angole.

Aleksandar Đorđević na posljednje dvije pripremne utakmice nije koristio četvoricu, odnosno trojicu igrača, ali je u četvrtak popodne po lokalnom vremenu u Fošanu imao na raspolaganju kompletan tim.

Jedino je na Vladimiru Lučiću bilo vidljivo da povreda sa kojom se "rvao" 15 dana nije bila naivna.

Ipak, očekuje se da i sjajno krilo bude na prepoznatljivom nivou kada to bude najvažnije za ekipu...

Marko Simonović, koji ga je sjajno zamijenio tokom većeg dijela pripremnog perioda, izrazio je zadovoljstvo uslovima u dvorani i situacijom u timu.

"U tonusu smo i jedva čekamo da počne turnir. Dvorana je prelijepa, a mi igramo prvi i željno čekamo utakmice u kojima će se pobjede zaista brojati. Imali smo dobre pripreme, tako da u dobroj atmosferi i raspoloženju čekamo duel sa Angolom", rekao je Simonović i dodao:

"Lično mislim da možemo još mnogo bolje. U posljednje vrijeme nam nisu igrali neki ključni igrači, uz koje će to ekipa izgledati mnogo bolje".

Angola ne bi trebalo da bude težak protivnik, ali iskusna "trojka" ističe da se Srbija ozbiljno priprema za svaki izazov i da je skauting služba pripremila igračima sve potrebne informacije.

Naravno, ni na jednom takmičenju ne može "iz cuga" da se dođe do borbe za medalje. Naročito nije pametno tako razmišljati na prvenstvima svijeta ili Evrope.

"Činjenica je da imamo visoke ambicije, želimo da izgledamo dobro, da igramo dobro. Želimo da napadnemo vrh, ali da mi budemo prvo zdravi, pa ćemo onda, nadam se, uspjeti da ostvarimo te želje. Prvo dariješimo Angolu, pa idemo dalje", završio je Simonović.

Rivali u D grupi "orlovima" će biti još Filipini u ponedjeljak i Italija u srijedu.

Angola i Filipini su ekipe sa kakvima se Srbija rijetko sreće...

"Sreća pa smo igrali i protiv atipičnih protivnika, kao što je Novi Zeland. Igrali smo turnire u raznim postavama, što se pokazalo jako dobro. Igrali smo i sa skraćenom klupom i dobijali utakmice. Opet, znamo da su to pripreme, znamo šta je prvenstvo i da su tu pobjede najvažnije. I mi ćemo podići formu i koncentraciju na viši nivo", obećao je kapiten Miroslav Raduljica.

On ne sumnja da će se Bogdanović, Bjelica i Lučić bezbolno vratiti u ritam od prije pauze.

"To su sve profesionalci, momci koji igraju na visokom nivou godinama i oni znaju to da izbalansiraju. Svi znamo ko su oni i kakvi su karakteri, pa vjerujem da neće biti problema. Ulazimo u cijelu priču sa velikom željom i to je za početak sasvim dovoljno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC