• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grupa C: Španci ostvarili cilj

Autor mondo.rs

Mark Gasol i drugovi ponovo su bili neubjedljivi, ali su ostvarili drugu pobjedu i kolo prije kraja napravili dobru osnovu za plasman u četvrtfinale Mundobasketa.

Reprezentacija Španije slabo je odigrala prvo poluvrijeme, a onda se trgnula i u trećoj četvrtini stekla prednost koja joj je omogućila mirnu završnicu utakmice 2. kola protiv Portorika - 73:63.

Španci su po sličnom modelu pobijedili Tunis u subotu, s tim što su tada baš "dali gas" u drugom poluvremenu i slavili sa skoro 40 razlike.

U posljednjem kolu protiv Irana mogu da odigraju bez ikakvog pritiska, pošto su obezbijedili prvo mjesto i prolaz u drugu grupnu fazu sa jednom pobjedom. Ostaje samo da se vidi da li će prenijeti 1-0 iz duela sa Tunisom ili Portorikom, jer će se te dvije ekipe u srijedu boriti za poziciju "broj dva".

Tabela nove grupe, iz koje će dvije najbolje otići u četvrtfinale, izgledaće ovako: Španija 1-0, Srbija 1-0 (ili Italija 1-0), Italija 0-1 (ili Srbija 0-1), Tunis ili Portoriko 0-1.

ŠPANIJA: M. Gasol 19 (7sk), Rubio 17 (8sk, 4as), Ljulj 9 (3as), H. Ernangomez 8 (5sk), Klaver 7 (4sk), Oriola 6 (4sk), Fernandez 5 (6as), Kolom 2, Ribas, V. Ernangomez, Rabaseda. Nije igrao Beiran.

PORTORIKO: Klavel 13 (5sk, 4as), Braun 11 (4sk, 6as), Rodrigez 9, Uertas 7, Kolier 6 (5sk), Balkmen 6 (5izg), Dijaz 5 (5sk), Pinjeiro 2, Klemente 2, Frenklin 2, Mohika. Nije igrao Brejdi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC